TUGA U CRNOJ GORI: Upokojio se protosinđel Jerotej, nastojatelj manastira Uroševica

M. S.

26. 10. 2021. u 11:53

U UTORAK, 26. oktobra 2021, u ranim jutarnjim časovima usnuo je u Gospodu sluga Božji protosinđel Jerotej (Kaluđerović), nastojatelj manastira Uroševica, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

ТУГА У ЦРНОЈ ГОРИ: Упокојио се протосинђел Јеротеј, настојатељ манастира Урошевица

Foto: Eparhija budimljansko-nikšićka

- Svoj monaški život otac Jerotej otpočeo je u manastiru Bijela kod Šavnika, kasnije nastavio u manastiru Majstorovina i manastiru Đurđevi stupovi. U manastiru Đurđevi stupovi je primio monaški lik iz ruke Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita crnogrsko-primorskog G. Joanikija, tadašnjeg Episkopa budimljansko-nikšićkog, od strane kojeg je rukopoložen za đakona i jeromonaha. Za usrdni trud u manastiru Đurđevi stupovi i oko obnove manastira Uroševica odlikovan je činom protosinđela. Otac Jerotej se, sa velikom ljubavlju i podvigom, trudio prilikom obnove manastira Svetog arhangela Mihaila Uroševice, gde je postavljen za nastojatelja ovog manastira od strane Episkopa Joanikija ove godine i gde je proveo svoje poslednje monaške dane - kažu iz Eparhije.

Svetu zaupokojenu Liturgiju i monaško opelo služiće Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, u manastiru Đurđevi stupovi, u četvrtak 28. oktobra, sa početkom u 9 časova. Sahrana će se obaviti na monaškom groblju manastira Đurđevi stupovi.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO - Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina