O SEDMORO SIROČADI SAD BRINE STRIC: Nakon porodične tragedije u domu Škrijelja u Daščoj rijeci, nedaleko od Petnjice

M. S.

26. 10. 2021. u 07:39

NA severu Crne Gore još se prepričavaju detalji nečuvene porodične tragedije do koje je došlo u petak u planinskom selu Dašča Rijeka, nedalako od Petnjice, nakon koje je sedmoro dece ostalo bez oba roditelja...

О СЕДМОРО СИРОЧАДИ САД БРИНЕ СТРИЦ: Након породичне трагедије у дому Шкријеља у Дашчој ријеци, недалеко од Петњице

Porodični dom Škrijelja u selu Dašča Rijeka, Foto Printskrin

Ahmet Škrijelj (50), udarcima čekićem ubio je suprugu E. Š. (39) i teško povredio ćerku A. Š.(15), koja se još leči u Opštoj bolnici u Beranama. Posle zločina pronađen je obešen.

Osim povređene devojčice, porodičnoj tragediji prisustvovalo još četvoro njene braće i sestara mlađih od 14 godina.

Rođak Škrijelja kaže da rodbina nije dozvolila da šestoro dece završi u Domu za nezbrinutu decu, već da je brigu o njima preuzeo stric. Sedmo dete završava srednju versku školu u Podgorici.

- Javljaju se ljudi spremni da na razne načine pomognu. Mislim da će uskoro početi gradnja kuće za male članove porodice Škrijelj. Međutim, biće im veoma teško - priča rođak ove porodice.

Ahmet je zbog porodičnog nasilja već robijao tri meseca u zatvoru u Bijelom Polju i postavlja se pitanje da li se i ova nesreća mogla sprečiti. Često je maltretirao ukućane i to je bilo poznato svima. Prijavljivan je policiji, ali, sud mu nije izrekao meru zabrane prilaska supruzi i deci koje je zlostavljao.

Pomoć

POMOGAO sam Škrijeljima i kao čovek i kao predsednik Opštine Petnjica. Spremni smo da i dalje pomažemo, koliko možemo. Muka je ovo velika - kaže predsednik Opštine Petnjica Samir Agović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)