MILAN KNEŽEVIĆ PRED SASLUŠANJE DRITANA ABAZOVIĆA: Posledice mogu da budu nesagledive

Novosti online

24. 10. 2021. u 20:09

PREDSEDNIK skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević (Demokratski front) kazao je da se ne sme dozvoliti nikad više da se delovi bezbednosnog sektora otrgnu od Ustava i zakona i srastu s organizovanom kriminalom.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ПРЕД САСЛУШАЊЕ ДРИТАНА АБАЗОВИЋА: Последице могу да буду несагледиве

Foto arhiva

Milan Knežević je to rekao uoči sutrašnje sednice Obora kojoj će saslušati predstavnike bezbednosnog sektora.

- Sutrašnje kontrolno saslušanje treba da pokaže značaj institucija koje imaju zadatak da se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ne mogu ni pretpostaviti kakve informacije ćemo sutra dobiti, ali svakako je zajednička obaveza da doprinesemo da se nikad više delovi bezbednosnog sektora ne otrgnu od Ustava i zakona i srastu s organizovanom kriminalom - istakao je Knežević.

Skupštinski Odbor za bezbednost i odbranu saslušaće sutra potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, povodom dešavanja u bezbednosnom sektoru.

Odbor će, kako je najavljeno, saslušati i direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejana Vukšića i šefa specijalnog policijskog odeljenja Dragana Radonjića.

Odluku o kontrolnom saslušanju Odbor je doneo jednoglasno, na inicijativu predsednika tog tela Milana Kneževića.

Obrazlužući inicijativu, Knežević je kazao je da nije tajna da je u Crnoj Gori narušena, ne samo bezbednosna, već i društveno-politička situacija, i da je to posledica nasleđenog višedecenijskog stanja.

- Plašim se da je ovih dana i nedelja bezbednosna situacija toliko kulminirala, da posledice mogu da budu nesagledive, i smatram da je nadležnost Odbora da učini sve i doprinese da se sačuva integritet i institucija i države Crne Gore - dodao je Knežević.

Sednica će biti održana u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

(RTCG)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO: Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)