"BUBICE" KOD KATNIĆA: Istraga o prisluškivanju Specijalnog državnog tužioca

S. ĐOKIĆ

20. 10. 2021. u 07:39

GLAVNI specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je "Novostima" da je tužilaštvo kojim rukovodi pokrenulo istragu zbog pronađenog prislušnog uređaja.

БУБИЦЕ КОД КАТНИЋА: Истрага о прислушкивању Специјалног државног тужиоца

Foto: Novosti

On je pojasnio da je u toku prikupljanje dokaza i da istraga nije, kako su to pojedini mediji objavili, zasada pokrenuta protiv neke konkretne osobe.

Pokretanje istrage kako je dodao Katnić, zavisi od dokaza koji se prikupljaju. Televizija Vijesti je objavila informaciju da su, najverovatnije dok je šef Agencije za nacionalnu bezbednost bio Dejan Peruničić, postavljeni prislušni uređaji u prostorijama Specijalnog tužilaštva. To je razlog za sumnje da će se upravo Peruničić naći na spisku osumnjičenih. On za medije odbija da komenatriše ove sumnje.

Foto: Printskrin

Dokaz da se i Katnićeva kancelarija prisluškivala pronađen je kada je pregledom prostorije, u utičnici pored njegovog stola pronađen prislušni uređaj. Dobro obavešteni sagovornici iz bezbednosnog sektora objasnili su nam da je reč o uređaju koji se mogao aktivirati po nečijoj potrebi bilo kada.

Tako se sumnja da su osobe koje su prisluškivale Katnićevu kancelariju znale kada se planira hapšenje visokorangiranih kriminalaca, kojima su zatim prodavali informacije o nameri glavnog specijalnog tužioca i njegovog tima. Nezvanično saznajemo, da je od 2016, postavljeno ukupno pet prislušnih uređaja i da su četiri uklonjena.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024