SKRIVAJU DOKAZE OD NAS: Roditelji pokojnog Baranina Damira Hodžića ogorčeni na vlast u Crnoj Gori

S. ĐOKIĆ

18. 10. 2021. u 20:30

RODITELjI ubijenog Damira Hodžića odlučni su u tome da dokažu da su bezbednosne službe Crne Gore učestvovale u zločinu nad njihovim sinom. U prilog svojim tvrdnjama izneli su podatak da su im građani više nego pripadnici policije pomogli da saznaju istinu o tome kuda se uputio njihov sin.

СКРИВАЈУ ДОКАЗЕ ОД НАС: Родитељи покојног Баранина Дамира Хоџића огорчени на власт у Црној Гори

Adis Spahić i Damir Hodžić

Odmah nakon nestanka Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag.

Porodica Hodžić tvrdi da su inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala sedam dana nakon nestanka zapretili da će ih uhapsiti ako nastave potragu za sinom i zetom.

- Dozvolili su nam da pregledamo snimke, tako smo i videli da je njihov automobil stigao do Spuža. Sve to odmah smo dali policiji, ali sedmog dana od nestanka, specijalni tim nas je isključio iz potrage rečima da činimo krivično delo i da će nas privesti - rekla je Hodžićeva majka Sabaheta.

Ona je dodala da im je sin, pre nego što je otišao na sastanak sa kog se nije vratio, pokazao fotografiju pasoša osumnjičenog Rada Živkovića.

Osim na policiju, porodica Hodžić ne krije ogorčenje i na postupanje specijalnog tužioca Saše Čađenovića, koji im je rekao da je Damir mrtav tek nakon što su to objavili mediji u Srbiji.

- Kada smo se prvi put videli sa tužiocem Čađenovićem, rekao nam je da je Damira ubio Veljko Belivuk, 14. oktobra 2020, iz vatrenog oružja, u automobilu i da za to postoji mnoštvo dokaza. Nismo dobili nijedan - rekala je Sabaheta.

Na kraju, ona postavlja pitanje zbog čega kriju dokaze od porodice i ko će da odgovara od državnih organa jer je, po mišljenju porodice, vlast učestvovala u zločinu nad njenim sinom.

- Ko će da odgovara zato što je Veljko Belivuk pušten da se slobodno kreće Crnom Gorom, da ide na babine ili slavu, kojoj je, javna je tajna, prisustvovao neko iz vrha policije - pitaju se roditelji ubijenog Hodžića.

NESTALI 14. OKTOBRA 2020. GODINE

DAMIR Hodžić (na slici), koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu", i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore nedavno je saopštilo da su Hodžić i Spahić ubijeni u kući u Stanjevića rupi, nadomak Spuža, optuživši za te likvidacije Beograđane Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i Ratka Živkovića.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju