PROGUTAO IH MRAK PO NAREĐENJU VELJE NEVOLJE: Ovo su misteriozni nestanci koji se dovode u vezu sa Belivukom

Novosti online

04. 02. 2021. u 12:01

VELjKO Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, uhapšen je rano jutros na Rudniku u velikoj akciji policije. Belivuk je bio vođa jedne navijačke grupe Partizana, što mu je bio samo paravan za kriminalne radnje.

ПРОГУТАО ИХ МРАК ПО НАРЕЂЕЊУ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Ово су мистериозни нестанци који се доводе у везу са Беливуком

Foto: D. Milovanović/Printscreen

Pored mnogih krivičnih dela za koja je osumnjičen Belivuk, on se dovodi u vezu i sa nestancima tri osobe.

U oktobru prošle godine nestali su Lazar Vukićević, Goran Veličković Goksi i Milan Ljepoje.

Najpre je početkom avgusta u centru Beograda poslednji put viđen Goran Veličković zvani Goksi, nakon čega mu se gubi svaki trag. Reč je o jednom od vođa navijačke grupe Partizana, odnosno frakcije “Partizanovci”. Grupa je neaktivna od kad je primat na južnoj tribini preuzeo Belivuk sa svojim “Janjičarima”, a sada “Principima”, a sumnjalo se da su ove dve frakcije u lošim odnosima.

Vukićević je nestao 14. oktobra 2020. godine na Banovom brdu, a poslednji put se čuo sa Damirom Hodžićem (23) iz Bara, bliskim rođakom Alana Kožara, koji je ubijen prošlog leta na Krfu.

Još jedan nestanak nestanak dovodio se u vezu sa grupom Veljka Belivuka, ali su i ovi navodi ostali na nivou sumnji. Reč je o nestanku Miljana Ljepoje, čiji se trag gubi decembra prošle godine, nakon što je otišao u Beograd da kupi automobil. Ljepoja je u medijima označen kao pripadnik ozloglašene bande “Pink panteri”.

Pretpostavka je da su sva trojica oteta, a da iza njihovog nestanka stoji Belivukova kriminalna grupa iz Beograda, bliska "kavačkom" klanu.

Osim zverstava i sakaćenja ljudi, koje su, prema operativnim informacijama snima i "šerovali" putem "skaja", aplikacije na kriptovanim telefonima, za ovu grupu se vezuje i trgovina narkoticima, reket i iznuda. Sva ova nedela, posebno rasturanje droge, čine u saradnji sa pojedinim pripadnicima i vođama "kavačkog klana". Za njihov račun, kako se pretpostavlja, "odrađivali" su i likvidacije.

Podsećamo, tokom noći je pretreseno 30 lokacija. Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić rekao je da su ta hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za orgnazovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA. "Glavni ulov" policije su Veljko Belivuk i njegov pomagač Marko Miljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili