TRAG DO UBICE U SPUŽU: Nova vlast uporna da istraje u rasvetljavanju ubistva novinara i političara Duška Jovanovića

V. KADIĆ

18. 10. 2021. u 10:25

NI 17 godina od ubistva Duška Jovanovića, poslanika SNP i direktora dnevnih novina "Dan", nije rasvetljeno ko je ispalio smrtonosni metak niti ko je naredio ovaj zločin.

ТРАГ ДО УБИЦЕ У СПУЖУ: Нова власт упорна да истраје у расветљавању убиства новинара и политичара Душка Јовановића

Jovanović (na slici) ubijen ispred redakcije, Foto Arhiva Novosti

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović, rukovodilac bezbednosnog sektora, saopštio je da je posetio visokokotiranog kriminalca u Spužu, u vezi sa jednim važnim slučajem koji, kako je rekao, neko želi da opstruira.

Nezvanično saznajemo da se vicepremijer sreo sa Ljubom Bigovićem i da su razgovari o ubistvu Duška Jovanovića. Bigović izdržava dugogodišnju kaznu zatvora zbog ubistva policijskog isnpektora Slavoljuba Šćekića u Podgorici.

- Ja sam ga posetio. Primio sam pismo, obavestio tužioca, Viši sud koji je morao da mi da obrazloženje i posetio ga, obavio razgovor sa jednim stanovnikom zatvora - rekao je Abazović.

On je poručio da će po bilo koju cenu ići do kraja u rasvetljavanju ubistva Duška Jovanovića, i da svi koji su odgovorni moraju biti procesuirani.

- Ova vlast ima obavezu da da maksimum da se situacija reši i otkrije sve u vezi tog

Dritan Abazović, Foto Tanjug

ubistva. Tužilaštvo, sudstvo i policija imali su skoro 20 godina da reše slučaj. Niti je Dritan Abazović, niti je bilo ko ovde, to opstruirao. Ne želim nikoga da dovodim u opasnost, nisam ni hteo da o svemu ovome upoznajem javnost, iz operativnih razloga, ali zaista, ovakva doza neodgovornosti određenih struktura, koje možda i nemaju lošu nameru je poražavajuća - rekao je Abazović.

- Ubistvo Jovanovića značajno opterećuje naše društvo dugi niz godina i vrlo je negativna poruka u međunarodnim krugovima. Ipak, Jovanović je bio urednik uticajnog medija, bio je više od običnog građanina, pisao je o stvarima koje su vrlo problematične.

Jovanović je bio osnivač "Dana", koji se bavio kritikom crnogorske vlasti i njenom umešanošću u šverc cigareta. Na meti kritike bio mu je i Milo Đukanović.

Bigović izdržava višegodišnju robiju, Foto Arhiva Novosti

Propusti

ZA saučesništvo u ubistvu osuđen je jedino Damir Mandić iz Podgorice. Glavni dokazi su bili njegovi otisci na pušci iz koje je Jovanović ubijen. Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović govorio je da je umor nadležnog tužioca u noći kada je ubijen Duško Jovanović razlog što do kraja nije rasvetljen slučaj tog zločina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju