TO JE SRAMOTA CRNE GORE: Ruska crkva o potezima Mila Đukanovića i ustoličenju na Cetinju

Novosti online

18. 09. 2021. u 18:40

MITROPOLIT Ilarion, koji je na čelu Odeljenja Moskovske patrijaršije za odnose sa svetom, ocenio je da postupci crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, usmereni na stvaranje sukoba u zemlji, ako i ometanje ustoličenja mitropolita Joanikija, predstavljaju – sramotu Crne Gore.

ТО ЈЕ СРАМОТА ЦРНЕ ГОРЕ: Руска црква о потезима Мила Ђукановића и устоличењу на Цетињу

Foto: Depositphotos/Printscreen

Podsetimo, mitropolit Ilarion je početkom septembra rekao da Ruska pravoslavna crkva podržava kanonsko jedinstvo Srpske pravoslavne crkve.

Foto: Arhiva VN

On je izneo pretpostavku da su protesti protiv ustoličenja Joanikija izazvani veštački i da su mogli da budu povezani sa Đukanovićem koji "nastoji da se vrati na vlast koju gubi upravo kao posledica svog neprijateljskog odnosa prema crkvi".

- Sramota je za Crnu Goru što je na njenom čelu lider koji nije u stanju da ujedini stanovništvo, koji radi na tome da dođe do podela, konflikata. Bruka je bila i to što srpski patrijarh, koji je došao kako bi izvršio ustoličenje mitropolita, nije mogao mirno da dođe do Cetinja jer su pristalice Đukanovića angažovali ljude koji su ga u tome sprečavali - rekao je Ilarion.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PROCURIO SNIMAK SA CETINjA: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju