MEDOJEVIĆ ZA ZABRANU: DPS je godinama krilo najvećeg švercerskog kartela cigareta i droge u Evropi

Novosti online

18. 09. 2021. u 11:42

PREDSEDNIK Pokreta za promene, jedan od lidera Demokratskog fronta i doskorašnji poslanik u Skupštini Nebojša Medojević poručuje da DPS jednostavno treba zabraniti pogotovo posle događaja na Cetinju.

МЕДОЈЕВИЋ ЗА ЗАБРАНУ: ДПС је годинама крило највећег шверцерског картела цигарета и дроге у Европи

Foto: TV Pink printskrin

- Poslednji događaji na Cetinju su samo još jednom pokazali i dokazali, koliko je bila opravdana i svrsishodna moja inicijativa o zabrani rada DPS - precizirao je Nebojša Medojević.

Medojević ističe da je DPS godinama bila političko krilo najvećeg švercerskog kartela cigareta i droge u Evropi.

- Postali su predmet pažnje najvećih svetskih bezbednosnih agencija kao bezbednosna pretnja vitalnim nacionalnim interesima SAD, Velike Britanije i EU - smatra on.

- DPS duvanski i narko kartel postao je deo transnacionalnih globalnih mreža organizovanog kriminala, sa vezama sa najmoćnijim terorističkim organizacijama sveta- FARS i AL Kaida i ISIS. DPS Vlada je prodavala oružje Islamskoj državi, prala novac mafije i finansirala terorizam - precizirao je Medojević.

On ističe da se pokušajem državnog puča na Cetinju DPS jasno svrstao u ekstremističke i terorističke organizacije, koje svoje političke i ideološke ciljeve postižu masovnim kršenjem ljudskih prava i sloboda i nasiljem.

- Sprečavanje verskog obreda najvišeg ranga, kanonskoj Crkvi, pod pretnjom nasiljem je akt koji DPS delegetimiše kao demokratsku partija i samim tim stiču se svi Ustavom i zakonima propisani uslovi da se DPS zabrani kao politička partija. Crna Gora i DPS ne mogu preživeti zajedno. Ja navijam za Crnu Goru - zaključio je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)