DA BUDE ZELENIJE, UZ ČISTIJI VAZDUH: Krug Opšte bolnice Pljevlja bogatiji za oko 100 stabala (FOTO)

M. D.

17. 09. 2021. u 18:54

EKOLOŠKA akcija „Za lepšu i zdraviju Crnu Goru“, koja se organizuje povodom obeležavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, nastavljena je u Pljevljima, ozelenjavanjem dvorišnog prostora Opšte bolnice u tom gradu, sa 114 sadnica autohtonih biljnih vrsta.

ДА БУДЕ ЗЕЛЕНИЈЕ, УЗ ЧИСТИЈИ ВАЗДУХ: Круг Опште болнице Пљевља богатији за око 100 стабала (ФОТО)

Foto: Agencija za zaštitu životne sredine

Akciju, koja je imala za cilju oplemenjivanje i revitalizaciju zelenih površina, promociju društveno odgovornog odnosa prema zajednici i zdravim stilovima života, realizovali su Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, RJ Zelenilo – Čistoća Pljevlja, i predstavnici NVO “Da zaživi selo” Vaso Knežević i NVO “Legalis” Miloš Ostojić.

- Akcija „Za lepšu i zdraviju Crnu Goru“ otpočela u Kliničkom centru Crne Gore, da bi se nastavila u više opština u Crnoj Gori. Postoji zainteresovanost sve većeg broja ljudi da se priključe akciji. Pre same sadnje, u unutrašnjosti Bolnice postavljene slike, kako bi pacijentima i medicinskom osoblju boravak u bolnici učinili prijatnijim - kazao je Milan Gazdić, v.d. direktora Agencije za zaštitu životne sredine dodajući da je jedan opd ciljeva da se iskaže zahvalnost medicinskim radnicima i njihovom doprinosu u borbi protiv pandemije virusa korona.

Umesto planiranih 5.000 sadnica biće zasađeno 10.000 u čitavoj Crnoj Gori, jer se Agenciji prijavljuje sve veći broj institucija koje bi da pomognu započetu akciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna