ŠTA FILOZOFIRA DRITAN ABAZOVIĆ? Demokratski front i Demokrate postigli dogovor, GP URA izneverila očekivanja

Novosti online

16. 09. 2021. u 14:57

DEMOKRATSKI front je očekivao da će građanski pokret URA snažno pozdraviti dogovor postignut između DF-a i Demokratske Crne Gore, kojim se prevazilazi duboka društvenopolitička kriza.

ШТА ФИЛОЗОФИРА ДРИТАН АБАЗОВИЋ? Демократски фронт и Демократе постигли договор, ГП УРА изневерила очекивања

Foto MVP

- Pritom verujemo da je upravo to bila ideja, koju su predložili i zagovarali naši partneri iz parlamentarne većine. Podsećamo javnost da je na poslednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine postignut jednoglasan zaključak da će svi podržati dogovor između DF-a i Demokrata - navodi se u saopštenju DF-a.

Predstavnik pokreta URA na tom sastanku posebno je, ističu, apostrofirao neophodnost dogovora DF-a i Demokrata, i da sporazum trojice nosilaca Liste od 9. septembra ne bude ugrožen tim dogovorom.

- Demokratski front i Demokrate su postigli dogovor o razrešenju političke krize, uprkos ranijim nesporazumima i poremećenim odnosima, te očekujemo da svi konstituenti parlamentarne većine, uključujući i URU, daju svoj doprinos prevazilaženju krize. Podsećamo da je DF ostao u potpunosti dosledan u svom odnosu prema bivšem režimu i zarobljenim kriminalno-kurumpiranim pravosudnim institucijama. Mi smo upravo garant da se ključna obećanja, koja smo dali građanima 30. avgusta, u potpunosti ispune - kažu iz DF-a.

Stoga pozivaju kolege iz GP URA da pokažu neophodnu odgovornost i pomognu da svi zajedno izađemo iz teške političke krize, u kojoj se danas nalazi Crna Gora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)