ŠAKOVIĆ NE ZNA ZAŠTO BI NEKO HTEO DA GA UBIJE: Podignuta optužnica protiv sedmorice zbog planiranja likvidacije u Podgorici

S. Đ.

10. 09. 2021. u 09:21

SPECIJALNO državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Jovana Trkulje, Nikole Mirića, Jovana Miranovića, Aleksandra Veljovića, Saše Stanišića, Zorana Lekića i M. M. zbog krivičnog dela - stvaranje kriminalne organizacije.

ШАКОВИЋ НЕ ЗНА ЗАШТО БИ НЕКО ХТЕО ДА ГА УБИЈЕ: Подигнута оптужница против седморице због планирања ликвидације у Подгорици

Foto: Uprava policije Crne Gore

Kako je zvanično saopšteno iz tog tužilaštva, Trkulji i Miriću se na teret stavlja pokušaj ubistva u saizvršilaštvu, a Miranoviću i Lekiću krivično delo pomaganje u pokušaju ubistva.

Protiv ove grupe optužnica je podignuta i zbog tri krivična dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Ova ekipa razbijena je početkom marta ove godine. Tada je policija uhapsila Podgoričane Veljovića i Miranovića, Beograđanina Mirića i Trkulju iz Obrenovca zbog navodne pripreme ubistva Podgoričanina Milića Minje Šakovića. Nekoliko dana kasnije, uhapšen je i Podgoričanin Saša Stanišić.

Hapšenje je izbegao Beograđanin Zoran Lekić. Osim za njim, policija traga za još najmanje tri osobe, među kojima su navodno i organizatori te kriminalne grupe, za koje se veruje da su visokopozicionirani članovi kavačkog kriminalnog klana.

Šaković je pre dva dana rekao specijalnom državnom tužiocu Saši Čađenoviću da je porodičan čovek, da nema ništa sa kriminalom i da ne zna ko bi i zbog čega hteo da ga ubije.

Tužiocu je rekao da ne poznaje većinu uhapšenih, da nije imao nikakva saznanja da neko priprema njegovu likvidaciju i da je o tom događaju saznao iz medija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a