DEMOKRATSKI FRONT JASAN: Nećemo dozvoliti se aboliraju državni funkcioneri koji su odbili da primiene zakon na Cetinju

V.K.

06. 09. 2021. u 17:44

DEMOKRATSKI front izdao je saopštenje povodom organizovanja protesta i pravljenja haosa na Cetinju u koji su lično umešani predsednik Crne Gore Milo Đukanović i njegovi najbliži saradnici.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ЈАСАН: Нећемо дозволити се аболирају државни функционери који су одбили да примиене закон на Цетињу

Foto: Fejsbuk

Saopštenje prenosimo u celosti:

Ponovo se pokazalo kao tačno ono što mjesecima tvrdi DF - bivši režim nije demontiran,  a to se viđelo i na Cetinju, gde se dokazalo da Milo Đukanović i ostali koji su organizovali incidente imaju značajno uporište u svim državnim strukturama, a naročito u bezbednosnom sektoru.

Zato, DF neće dozvoliti da se preko svega ovoga pređe kao da se ništa nije desilo, a pogotovo bi bilo opasno da oni koji su tuđu decu gurali u sukobe mogu da ostvare takav uticaj i uvedu u proces krivične odgovornosti one koji su po ustavu dužni da primjenjuju zakon.

Demokratski front neće dozvoliti da se abolira bilo koji državni funkcioner koji je odbio ili nije dozvolio da se primeni zakon tokom dešavanja na Cetinju. Moraju da odgovaraju svi koji su na bilo koji način opstruirali aktivnosti predviđene ustavom i zakonom, jer se nikako ne sme zaobići činjenica da je neefikasno i nedosledno primenjivanje zakona u pravom trenutku, dovelo do velikih komplikacija i incidenata u kojima su povređeni ljudi.

Naime, na Vijeću za nacionalnu sigurnost, kada se raspravljalo o ustoličenju mitropolita Joanikija i protestu na Cetinju, koji je organizovao Milo Đukanović sa najbližim saradnicima, predsednik skupštinskog odbora za bezbednost i jedan od lidera DF, Milan Knežević, je izdvojio mišljenje u odnosu na protivzakonitu odluku ostatka članova ovog važnog tela, koji su odlučili da se taj nenajavljeni i neprijavljeni skup može održati. I šta se desilo – i pored toga što se na Cetinju prethodnih dana nalazilo više policajaca nego demonstranata, prisustvovali smo mučnim scenama probijanja kordona, zaprečavanja magistralnih i drugih pravaca, paljevinama, a maltretiranjima su bili izloženi i ljudi iz hitne pomoći.

Međutim, sa ove vremenske distance, možemo da konstatujemo da su bile potpuno pogrešne, čak i zlonamjerne, procene kako će na Cetinju biti žrtava, kako se to bez krvi ne može rešiti, kako država ne može da funkcioniše i zakon da se primenjuje. Posebno su bile opasne poruke da Vlada ne moze garantovati bezbednost na ustoličenju Mitropolitu Joanikiju u sedištu Mitropolije - Cetinjskom manastiru.

Takođe, nećemo dozvoliti ni potpredsedniku Vlade, Dritanu Abazoviću, koji je prethodnih dana ubeđivao mitropolita Joanikija da odloži ustoličenje, a ostali iz URA bili protiv ustoličenja na Cetinju, da kritikuje odlučnost DF-a i podršku koju smo dali da taj svečani čin bude baš u Cetinjskom manastiru.

I nismo mi, toga jutra, pomenuli državni udar, nego premijer, a ako Abazović, pošto je aludirao na lažni državni udar iz 2016. godine, ima neka saznanja za lidere DF u vezi toga montiranog procesa, neka sve dostavi sudstvu i tužilaštvu ili neka prestane da napada politički savez koji je simbol nepokolebljive borbe protiv DPS-a svih ovih godina, zaključuje se u saopštenju DF-a.

BONUS VIDEO: Privden Veselin Veljović u policiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)