NEMA ZABRANE ZA SKUP KOMITA NA CETINJU: Veće za nacionalnu bezbednost dalo zeleno svetlo za nedeljni protest

Novosti online

03. 09. 2021. u 15:47

VEĆE za nacionalnu bezbednost Crne Gore nije zabranilo održavanje protesta komita na Cetinju u nedelju u vreme ustoličenja mitropolita Joanikija, potvrdio je šef skupštinskog Odbora za bezbednost Milan Knežević.

НЕМА ЗАБРАНЕ ЗА СКУП КОМИТА НА ЦЕТИЊУ: Веће за националну безбедност дало зелено светло за недељни протест

Foto: D. Milovanović

Milan Knežević je kazao da je on bio protiv toga da se da zeleno svetlo za održavanje protesta 5. septembra na Cetinju, jer je skup nezakonit i da je tražio da se izuzme njegovo mišljenje, a da je protiv organizovanja skupa bio i Dejan Vukšić , šef ANB-a.

Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore je u saopštenju posle sednice koja je trajala skoro pet sati, izrazilo zabrinutost zbog stanja bezbednosti, u susret najavljenim javnim okupljanjima, te je izdalo smernice organima obavještajno-bezbjednosnog sektora Crne Gore da pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda.


Članovi Veća su na današnjoj sjednici upoznati sa posljednjim procjenama bezbjednosti prezentovanim od strane ANB i Uprave policije.


- Vijeće za nacionalnu bezbjednost izražava zabrinutost zbog stanja bezbednosti, u susret najavljenim javnim okupljanjima, te je izdalo smjernice organima obavještajno-bezbjednosnog sektora Crne Gore da pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite Ustavom predviđenih prava i sloboda - navodi se u saopštenju.
Veće za nacionalnu bezbednost apeluje na sve društveno-političke aktere, predstavnike medija, kao i sve građane, da daju doprinos smirivanju tenzija i očuvanju mira i sigurnosti.

Članovi Veća biće u stalnoj komunikaciji i zasedanju, navodi se u saopštenju nakon sednice kojom je predsedavao premijer Zdravko Krivokapić.
Sednici su prisustvovali svi članovi Veća, a po pozivu i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.
 

(Sputnik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)