POSEČENA ŠUMA VREDNA 36.000 EVRA: Krivične prijave trojici šumara u Beranama

M. SEKULOVIĆ

02. 09. 2021. u 21:52

POLICIJA u Beranama podnela je krivičnu prijavu protiv tri zaposlena u Upravi za šume zbog sumnje da su izvrišila krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

ПОСЕЧЕНА ШУМА ВРЕДНА 36.000 ЕВРА: Кривичне пријаве тројици шумара у Беранама

Foto M. Sekulović

Krivična prijava je podneta državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama protiv R.N. (54), Ž.V. (58) i T.B. (49) iz Berana. Delo koje im se stavlja na teret, osumnjičeni su izvršili u svojstvu zaposlenih Uprave za šume – Područna jedinica Berane, tako što su nevršenjem službene dužnosti omogućili bespravnu seču šume nepoznatim licima u GJ Kaludarsko – Dapsićke šume.

Oni su, kako se sumnja, od početka oktobra 2020, do kraja novembra 2020. godine omogućili bespravnu seču šume i to u količini od 86 stabala smrče, 24 stabala jele i pet stabala javora. Materijalna korist, odnosno pričinjena šteta procenjuje se u iznosu od 36,497 evra, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)