MILOVI NEĆE IZ "SANDUKA": Uprkos odluci da se DPS, SDP i SD isele iz prostorija, oni ne žele da napuste staru zgradu Vlade

V. KADIĆ

01. 09. 2021. u 08:38

DEMOKRATSKOJ partiji socijalista, Socijaldemokratskoj partiji i Socijaldemokratama preti iseljenje iz prostorija stare zgrade Vlade Crne Gore, koje su pre trideset i više godina koristili komunisti kao objekat društveno-političkih organizacija u narodu zvanog "dva sanduka"!

МИЛОВИ НЕЋЕ ИЗ САНДУКА: Упркос одлуци да се ДПС, СДП и СД иселе из просторија, они не желе да напусте стару зграду Владе

Stara zgrada Vlade / Foto V. Kadić

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je odluku njegovog kabineta da se prostorije moraju "osloboditi" i da se parlamentarne stranke DPS, SDP i SD, kao dugogodišnji korisnici tog prostora, isele u drugi adekvatan prostor.

- Zgrada Tužilaštva je u lošem stanju, pa smo shvatili da toj nameni najviše odgovara stara zgrada Vlade. Vlada je pre dva meseca odlučila da preispita sve resurse kada je reč o poslovnim prostorima jer se veliki resursi troše za prostore sa visokim cenama - kazao je Krivokapić.

U vladinoj odluci se navodi da će Uprava za katastar i imovinu DPS, SDP i SD plaćati zakup poslovnih prostora za stranačke potrebe nakon što se isele iz stare zgrade Vlade, gde su do sada te tri stranke boravile bez naknade. Vlada se poziva na sporazum iz 1993. godine po kome se zakup poslovnih prostorija partijama plaća iz budžeta. Podsećamo, tada je na vlasti bio jedinstveni DPS. Prema informacijama Vlade, DPS koristi 1.276 metara kvadratnih, SDP 234 kvadrata, a SD 192 kvadrata.

Odluka Vlade o iseljenju izazvala je burnu reakciju socijalista Mila Đukanovića, koji poručuju da neće napustiti objekat! Podsećaju Krivokapića da poseduju trajni ugovor o korišćenju prostorije.

MILIONSKA KIRIJA

VIŠE od dvadeset godina Vlada Crne Gore bila je smeštena u zgradu nekadašnjeg Centralnog komiteta saveza komunista koju je DPS, kao naslednik SK, koristio kao svoje vlasništvo, ubirajući milionsku kiriju!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)