MOGUĆNOST, MOBILNOST I ODRŽIVOST: Herceg novi na Svetskoj izložbi u Dubaiju

V. V.

30. 07. 2021. u 17:51

HERCEG Novi će učestvovati na Svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai", koja se održava od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine.

МОГУЋНОСТ, МОБИЛНОСТ И ОДРЖИВОСТ: Херцег нови на Светској изложби у Дубаију

Foto Tanjug

Glavna tema je „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti"  a  podteme su: Mogućnost, Mobilnost i Održivost. Organizatori uju  preko 25 miliona posetilaca, a 20 odsto trebalo bi da budu  direktni predstavnici biznis sektora,saopštili su  iz  hercegnovskeOpštine. Turizam i investicije biće fokus predstavljanja Herceg Novog  pa će  ukupna turistička  grada, zajedno sa ponudom Instituta „Dr Simo Milošević", biti  prezentovana tokom celog  trajanja izložbe u Dubaiju. Biće to prilika za iniciranje i realizaciju novih projekata i investicionih veza, čime će se ekonomska slika našeg grada dodatno poboljšati.

- Što se tiče investicija i lokalne privrede,  pozivam sve naše preduzetnike, privredna društva ali i sve naše sugrađane koji imaju pripremljene projekte u vidu gotovih biznis planova ili fizibiliti studija, validne planske dokumentacije i rešenih imovinsko-pravnih pitanja, zatim poslovne ideje i nameru za dalji razvoj i proširenje delatnosti, da iskoriste mogućnosti da svoje projekte, proizvode i usluge predstave pred 25 miliona posetilaca. Paviljon Crne Gore biće na raspolaganju za promociju proizvoda i usluga, poslovne razgovore i sastanke predstavnika Opštine Herceg Novi i privrednika sa fondovima, investitorima i kompanijama iz celog sveta, kazao je savjetnik predsednika Opštine, Nenad Vitomirović.

Herceg Novi zaslužuje mesto među najboljima, te je nužno da se pravilno integriše u globalnu turističku ponudu u post Kovid periodu, predstavljajući našu kulturu, tradiciju, istoriju, kao i naš ogroman ljudski kapital. Opština Herceg Novi biće snažna podrška lokalnim privrednicima da unaprede poslovanje i prošire se na nova tržišta, a investitorima da obezbede što bolje uslove poslovanja i poveže ih sa lokalnim kompanijama, navedeno je u opštinskom saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki