JOVAN VUČUROVIĆ: Tužilaštvo i dalje štiti kriminalnu hobotnicu Mila Đukanovića

V.K.

22. 07. 2021. u 15:20

POSLANIK Demokratskog fronta Jovan Vučurović saopštio je kako Tužilaštvo i dalje ćuti na tvrdnje bivšeg američkom ambasadora Vilijama Montgomerija i nastavlja da štiti "kriminalnu hobotnicu Mila Đukanovića."

ЈОВАН ВУЧУРОВИЋ: Тужилаштво и даље штити криминалну хоботницу Мила Ђукановића

Foto: V. Kadić

- Prošlo je već nekoliko dana od intervuja Vilijama Montgonerija gde je opisao kako se odvijao šverc cigara u Crnoj Gori, od koga je sve logistički podržano, evo kao što javnost mogla da se uveri, ne oglašava se niko iz Tužilaštva.

- Niko ne poziva Đukanovića na saslušanje, ni samog Montgomerija da se pokrene taj slučaj. Koliko sam mogao da pronađem, Montgomeri je izjavio da kad se Đukanović odmakao od Miloševića da je bilo vrlo teško obezbediti finansiranje za njegovu vladu, počeli su da dozvoljavaju krijumčarima cigareta da operišu iz Crne Gore. "Okrenuli smo glavu i odlučili smo da ne vidimo to krijumčarenje", kaže bivši ambasador. Ovo je potvrda da smo bili u pravu kada smo decenijama pričali kako je finansirana vlast Mila Đukanovića, rekao je Vučurović na sednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

- Mnogo ljudi je ubijeno i nestalo u ovim obračunima, među njima i oni koji su pisali i govorili o ovim aferama i švercu duvana godinama. Međutim, Tužilaštvo i dalje ćuti na ove pojave, i dalje štiteći šefa bivšeg režima, i onda se neko pita iz današnje opozicije, zašto su bitne promene u Tužilačkom savetu. Bez obračuna sa ovom kriminalnom hobotnicom nema slobode, ni slobodne Crne Gore. Decenijama je ovo društvo opterećeno aferama vezanim za šverc duvana. Pravosudni organi ubuduće treba da se bave ovim, a bez ovoga nema slobodne Crne Gore - saopštio je Vučurović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili