RATNI VETERANI IZ CRNE GORE PRISUSTVOVALI VEŽBI NA PEŠTERU: Heroji iz slavnih jedinica sa Košara i Paštrika gledali moćnu armiju (FOTO)

Novosti online

27. 06. 2021. u 19:36

DELEGACIJA “Udruženja ratnih veterana Prištinskog korpusa VJ iz Crne Gore – KOŠARE 1999” prisustvovala je vojnoj ježbi Vojske Srbije “Munjeviti udar 2021” na vojnom poligonu “Pešter” kod Sjenice.

РАТНИ ВЕТЕРАНИ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ПРИСУСТВОВАЛИ ВЕЖБИ НА ПЕШТЕРУ: Хероји из славних јединица са Кошара и Паштрика гледали моћну армију (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Veterani slavnih jedinica Vojske Jugoslavije sa Košara i Paštrika, koji su branili Otadžbinu na Kosovu i Metohiji, predvođeni komandantom bitke pukovnikom Ljubinkom Đurkovićem, uverili su se u vojne sposobnosti i napredak Vojske Srbije u svim segmentima.

Današnje okupljanje veterana je bila prilika da evociraju uspomene na te ratne dane i prisete se heroja koji su pali na Košarama i Paštriku.

Ilija Mandić, predsednik Udruženja “Košare 1999” je na Pešteru kazao da je kao pripadnik 125. motorizovane brigade VJ 11. maja 1999. teško ranjen na Košarama.

- Ni najmanje ne žalim što sam u odbrani nase otadžbine kao devetnaestogodišnjak ostao težak invalid, sa oštećenjima većim od 60%. Kao svaki časni Srbin iz Crne Gore, spreman sam ponovo i danas da stanem u stroj srpske vojske, pod srpsku zastavu i borim se za našu svetu zemlju na Kosovu i Metohiji - istakao je Mandić. Slične su bile izjave i drugih članova delegacije iz Crne Gore.

Veteranima se zahvalio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je izrazio zadovoljstvo zbog njihovog prisustva i kazao da će Srbija nastaviti da čuva mir, ali i da još više ulaže u vojsku i odbrambene kapacitete Republike Srbije.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)