UMESTO EKSPERTSKE, VLADA IZA KOJE STOJE STRANKE: Mandić se oglasio nakon sastanka lidera partija parlamentarne većine

M. S.

24. 06. 2021. u 21:54

PREDSEDNIK Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF Andrija Mandić oglasio se posle sastanka lidera partija parlamentarne većine, o prevazilaženju političke krize.

УМЕСТО ЕКСПЕРТСКЕ, ВЛАДА ИЗА КОЈЕ СТОЈЕ СТРАНКЕ: Мандић се огласио након састанка лидера партија парламентарне већине

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

- Naša današnja ideja da se bira nova Vlada naišla je na veliku podršku kolega koji čine parlamentarnu većinu. Bilo je i onih koji nisu to podržali. Nijedan od učesnika sastanka nije rekao da treba zadržati postojeće stanje. Mi smo predložili ono što je najbitnije, da umesto ekspertske Vlade izaberemo Vladu iza koje bi stajale stranke - saopštio je predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF Andrija Mandić posle sastanka lidera partija parlamentrne većine, o prevazilaženju političke krize.

KNEŽEVIĆ

- Utvrdili smo da je trenutno stanje neodrživo i da se mora naći rešenje za izlazak iz krize. DF je prodložio novu vladu. Da sam na mestu Zdravka Krivokapića ja bih posle večerasnjeg sastanka podneo ostavku. Ako se radi o rekonstruisanoj Vladi onda je jasno da Zdrako Krivokapić ostaje premijer. Ako se bira nova vlada onda se bira i novi premijer. Ukoliko nema rešenje onda treba da se formira prelazna vlada i raspišu novi izbori koji bi bili održani najkasnije do kraja decembra. Naše učešće u plenarnoj sali biće do daljnjeg blokirano, kazao je posle sednice lider Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF Milan Knežević.

- Predočili smo da tražimo novu Vladu. Zalažemo se da ova, koja ima podršku samo 14 poslanika, a možda i manje, odstupi, a da parlamentarna većina bira novu Vladu. Cilj je i da omogućimo da autentični predstavnici nacionalnih manjina budu deo nove Vlade. Ako ne možemo da se dogovorimo, onda treba da konstituišemo prelaznu Vladu i da potom idemo na izbore. Dajemo prednost dogovoru u okviru većine - istakao je Mandić, koji je pozvao premijera Krivokapića i ''eksperte'' da se ne odupiru volji parlamentarne većine, već da im pomognu da se izabere nova Vlada.

- Imali smo obećanja o demontaži režima, a od toga ništa nije bilo. Crna Gora se danas nalazi u ekonomskom sunovratu. Ima pokazatelja koji govore da je stanje danas gore nego 4. decembra kad je izabrana Vlada - kazao je Mandić, prema čijim rečima se očekivalo da ovo bude Vlada krupnih reformskih zahteva, ali da je koalicija Za budućnost Crne Gore ostala izvan rada Vlade Krivokapića, čiji je bio nosilac liste na parlamentarnim izborima.

- Mi smo veoma nezadovoljni odnosom prema Srbima i SPC. Trudili smo se da za ovih 200 dana rada Vlade kažemo Krivokapiću da se obrati pažnja na ljude koji su izneli pobedu na izborima. Vlada nije potpisala Temeljni ugovor sa SPC, kroz Rezoluciju o Srebrenici teško je uvredila sve glasače i građane srpske nacionalnosti a nastavlja se spoljna politika koju je vodio Milo Đukanović. Ljudi su glasali da se promeni sve" a na mestima odlučivanja i dalje su vodeći kadrovi DPS - kazao je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)