SARADNJA SA RUSIJOM, POŠTOVANJE ODLUKA ALIJANSE: Krivokapić predvodio delegaciju Crne Gore na NATO samitu u Briselu

M. S.

15. 06. 2021. u 00:55

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se u Briselu sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom.

САРАДЊА СА РУСИЈОМ, ПОШТОВАЊЕ ОДЛУКА АЛИЈАНСЕ: Кривокапић предводио делегацију Црне Горе на НАТО самиту у Бриселу

Foto: Vlada Crne Gore

Krivokapić se zahvalio NATO savezu na pomoći i solidarnosti u borbi protiv pandemije COVID-19, saopštila je Vlada Crne Gore.

- Solidarnost je nešto što oslikava vezu između ljudskih bića, ali takođe oslikava i partnerstvo, jer ako nema solidarnosti u kriznim situacijama onda čovek izgubi taj osnovni imenitelj, a to je da kaže da je čovjk. Zato cenim napore NATO saveza - kazao je Krivokapić i poručio da će Crna Gora ostati posvećena članstvu u NATO.

Komentarišući odnose sa Rusijom, Krivokapić je ponovio da će Crna Gora jačati odnose sa svima, pa i sa Moskvom, poručivši da je to poželjno, prevashodno u ekonomiji, odnosno turizmu, jer, kako je naveo, najviše turista u Crnu Goru dolazi iz Rusije. Deo koji bude u sukobu sa politikom Alijanse, naravno da ćemo poštovati politiku Alijanse, istakao je Krivokapić.

- Sa druge strane, Stoltenberg, koga je premijer Krivokapić pozvao da poseti Crnu Goru, zahvalio je našoj državi na snažnoj posvećenosti euroatlantskim integracijama. Uveren sam da će Crna Gora ostati lojalna i posvećena saveznica NATO. To je i bila jasna poruka premijera, kazao je Stoltenberg - saopšteno je na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore, gde se kaže da je Stoltenberg poručio i da očekuje premijera Krivokapića sledeće godine na sastanku lidera 30 zemalja članica...

PODRŠKA BAJDENA, DžONSONA, MERKEL, MAKRONA

KRIVOKAPIĆ je imao susrete sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, koji je kazao da Vlada ima snažnu podršku SAD-a u procesu demokratske tranzicije u Crnoj Gori, prenose elektronski mediji u Crnoj Gori, koji naglašavaju da se Krivokapić susreo i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji mu je poručio da će Francuska uvek biti uz Crnu Goru na njenom putu ka EU, uključujući pitanje jačanja vladavine prava, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Prema njima podršku Vladi Crne Gore uputili su i nemačka kancelarka Angela Merkel, kao i premijer Velike Britanije Boris Džonson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu