DAROVALI KRV 300 PUTA: Humana porodica Simić iz Tobuta

B.Milošević

14. 06. 2021. u 16:42

SVETSKI dan obeležavanja dobrovoljnnih davalaca krvi, 14 juni, na svoj način su obeležili i u porodici Simić iz majevičkog mesta Tobut kod Lopara.

ДАРОВАЛИ КРВ 300 ПУТА: Хумана породица Симић из Тобута

Foto: B. Milošević

Jovica Simić (65) njegova supruga Bosiljka (64) sinovi Dragan (43) i Goran (40) do sada su darovali krv, dragocenu tečnost koja spašava život, više od 300 puta, i po tome su jedinstveni u regionu.

Jovica, penzionisani vozač,koji je radni vek proveo u Ljubljani i na Ugljevičkom rudniku, kaže, da je za protekle 44 godine darovao krv oko 130 puta, o čemu svedoče brojna priznanja, plakete i medalje,ali i usmene priče Majevičana o humanosti porodice Simić i njihovoj spremnosti da uvek pomognu.

- Jedne prilike, mislim da je bila saobraćajka, a to je i televizija zabeležila, u jednoj prostoriji smo, istovremeno davali krv, ja i moji sinovi Dragan i Goran. Prvi put sam darovao krv tokom služenja vojnog roka u Kragujevcu 1976 godine, a onda, gde god je trebalo širom bivše Jugoslavije-Ljubljana,Tuzla, Loznica, više puta na VMA, Svilajnac, Koceljeva, Bijeljina, Šabac...priseća se Jovica, koga su na tom humanom putu sledili i supruga Bosiljka i sinovi Goran i Dragan.

- Više od četrdeset puta sam darovala krv, a sinovi po osamdeset puta. Neka smo spasili samo jedan život, naša sreća je neizmerna - priča Bosiljka.

- Zbog godina starosti prestaje nam aktivno članstvo u DDK "Zdravlje" ali, ako zatreba, za nečiji spas uvek smo tu. Raduje nas, što će sinovi još dugo biti davaoci krvi, i što ih to čini još boljim ljudima - poručuju humani ljudi Jovica i Bosiljka Simić iz Tobuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu