VUKŠIĆ BEZ KVORUMA: Izostala sednica Odbora za bezbednost i odbranu

M. SEKULOVIĆ

11. 06. 2021. u 18:05

ODBOR za bezbednost i odbranu nije održao 13. sednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu premijera Zdravka Krivokapića za izbor dosadašnjeg v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Dejana Vukšića, za direktora, jer nije bilo kvoruma.

ВУКШИЋ БЕЗ КВОРУМА: Изостала седница Одбора за безбедност и одбрану

Foto Skupština CG

Poslanici DF, kao što je najavljeno, nisu se pojavili, a zbog bojkota, ni poslanici opozicije. A pored poslanika Demokrata, URA i SNP, pojavili su se premijer Krivokapić i Vukšić.

Sednicu je zakazao predsednik Skupštine Aleksa Bečić, jer je predsednik Odbora Milan Knežević odbio da to učini, kako je u pismu Bečiću saopštio "zbog ignorantskog odnosa premijera Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na kontrolno saslušanje 2. juna", kada je trebalo da odgovara na pitanja o navodnom državnom švercu duvana iz Luke Bar. Premijer je poručio da je nedostojno da ga neko na taj način proziva.

- Kao premijer ne mogu da budem toliko neodgovoran i da na svaku priču rekla-kazala skačem. U isto vreme sam imao odbor za možda najznačajniju proslavu, koja se dešava ove godine u Crnoj Gori, a to je 50 godina od osnivanja CANU. Niti me je ko pitao za vreme, niti je ko dogovarao sa mnom bilo šta. Oni misle da sam ja na tasteru, kliknu me - dođem, i trebaju da mi sude za nešto što u životu nikad ne bih pomislio, a ne učinio - kazao je Krivokapić.

Status v. d. Dejana Vukšića na čelu ANB može potrajati do sredine meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)