UBIJEN BIVŠI ŠEF POLICIJE? Nadomak Ulcinja nađeno beživotno telo Rudolfa Elezovića

S. ĐOKIĆ

10. 06. 2021. u 06:34

KADA je u utorak nešto pre 22 sata u ulcinjskom mestu Sveti Đorđe pronađeno beživotno telo muškarca, istražitelji nisu imali dilemu da je to njihov kolega, bivši šef ulcinjske policije Rudolf Elezović.

УБИЈЕН БИВШИ ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ? Надомак Улциња нађено беживотно тело Рудолфа Елезовића

Foto UL Info / Privatna arhiva

Za njim se tragalo od 27. maja kada je nestanak prijavila njegova supruga.  Nakon, završene obdukcije pronađen je metak. Ne isključuje se mogućnost da je ubijen.

Prvi rezultati istrage demantuju sva dosadašnja pisanja medija, počev od toga da je nelegano napustio Crnu Goru, do podatka da je otišao za Ameriku kako bi našao utočište kod kriminalne grupe, čijim pripadnicima je, veruje se, pomagao.

Elezović kod sebe, kaže naš sagovornik, nije imao oružje, a njegovo ponašanje pre nestanka, gotovo da je ukazivalo da on ne može živeti sa onim što je uradio.

Na to se odlučio nakon što je od bliskog srodnika dobio podatak da će biti priveden poslednjeg dana maja kako bi pred Specijalnim državnim tužilaštvom bio saslušan povodom optužbi koje su na njegov, ali i na račun pojedinih njegovih kolega iz Ulcinja i Bara izneli članovi kriminalne grupe. Inače, i sami osumnjičeni za šverc više od 2,5 tona marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

Akcija hapšenja kriminalne grupe izvedena je u februaru nakon desetomesečnog praćenja i prikupljanja operativnih podataka. Crnogorski istražitelji prilikom realizacije ove akcije imali su pomoć međunarodnih partnera, a presecanjem krijumčarskih ruta, u 11 pojedinačnih zaplena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane. Ista grupa se tereti i za krijumčarenje dve i po tone marihuane.

U ovom predmetu Tužilaštvo ima svedoka saradnika, koji je detaljno ispričao kako je funkcionisala kriminalna grupa ističući da su Elezović i njegove kolege za novac propuštali veće količine droge, dok su zaplene obavljali u "sitnim" slučajevima kako bi prikazali navodno uspešno sprovođenje policijskih akcija u borbi protiv krijumčarenja narkotika. Svedok tužilaštva tvrdi da je Elezović od svakog kilograma koji je prošao imao procenat koji je kasnije delio sa svojim kolegama.

Elezović je funkciju šefa ulcinjske policije obavljao skoro šest godina, sve do 2014, kada ga je zamenio Sead Đozović. Prethodno je, takođe, nekoliko godina obavljao poslove na rukovodećim mestima u OB Ulcinj.

"PLASTIKA" U ŠLEPERIMA

PREDSEDNIK PzP-a podseća da su u maju iz luke Bar izašla 94 šlepera "plastike" (kodno ime za cigarete) i profit za "nepoznate" švercere je bio 9,4 miliona evra.

- Na crnom tržištu u Crnoj Gori je za prva tri meseca 2021. prodato 200 tona cigareta bez akciza i PDV. I zarada je bila 10 miliona evra, a gubitak države 20 miliona evra. Premijer Vlade je Zdravko Krivokapić, ministar finansija Milojko Spajić, v.d. direktora ANB Dejan Vukšić, direktor policije je Zoran Brđanin. Važno je da koordinator svih bezbednosnih službi ima "blindu", kriptovani telefon i novu devojku. Samo relaksirano - zaključio je Medojević.

MEDOJEVIĆ: SIMULIRANjE SAMOUBISTVA

LIDER Pokreta za promjene Nebojša Medojević ističe da je duvanska mafija iz Crne Gore toliko raširila svoje pipke, a da "jedino crnogorsko tužilaštvo, policija i ANB pojma nemaju".

Foto DF

- Modus operandi ubistava duvanske mafije iz Crne Gore je simuliranje samoubistava - načelnik Kalač iz Rožaja, savetnik za bezbednost predsednika države Bošković... Mogao bih se kladiti da će zvanična verzija "obdukcije" nesrećnog Elezovića biti samoubistvo - kaže Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)