ANDRIJA MANDIĆ: Krivokapić okrenuo leđa svojim duhovnim učiteljima i dobročiniteljima na čelu sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem

Novosti online

28. 05. 2021. u 16:22

PO burnoj reakciji javnosti u Crnoj Gori, pokazalo se koliko je bilo neophodno i nužno potpisati Temeljni ugovor i koliko neki slučajni ljudi lako zaborave i reč i dužnosti, Crkvu i vladike.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Кривокапић окренуо леђа својим духовним учитељима и доброчинитељима на челу са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем

Foto Tanjug / AP

To je pokazao sinoć svojim delom i rečju Zdravko Krivokapić koji je u svojoj konfuziji okrenuo leđa svojim duhovnim učiteljima, dobročiniteljima, na čelu sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem, saopštio je predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić.

- Zdravko Krivokapić se veoma loše poneo prema ljudima iz Crkve koji su ga uveli u politiku i direktno doveli do visokog premijerskog položaja. Danas oni moraju javno i sa stidom da govore o tom čoveku čitavom verujućem i pravoslavnom narodu - kazao je Mandić.

Kako dodaje, protiv potpisivanja Temeljnog ugovora nijedne javne reči nije izgovorio niko iz parlamentarne većine, ni iz Bečićeve, ni Abazovićeve stranke.

- Pa ko je onda bio protiv? Izgleda jedino Krivokapić. Možda je njemu od strane Bečića i Abazovića jedno govoreno tajno u četiri oka da niko ne čuje, a drugo javno - kazao je on.

Kako ističe, „pitanje koje lako daje odgovore na sva ova ružna dešavanja je: Da li su Demokrate Alekse Bečića za potpisivanje usaglašenog sporazuma Vlade i SPC i da li je URA Dritana Abazovića za taj sporazum?“

Ako jesu, dodaje on, i ako to „zajednički javno konstatujemo“, onda će, smatra Mandić, „Krivokapićevo odbijanje da potpiše sporazum biti manje važno jer smo mi parlamentarna većina.“

- A ako je neko od ove dvojice vršio pritisak na premijera Krivokapića ili članove Sabora SPC, da se ne potpisuje taj sporazum, onda je to ona važna činjenica koju moramo znati svi. Ne bi bilo dobro da iko računa na mogućnost da bilo koji vladika SPC može odustati od vlastite doslednosti u zahtevu da se ugovor potpiše sa NJegovom Svetošću patrijarhom srpskim g. Porfirijem u Beogradu - poručio je Mandić.

(IN4S)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)