САЛАТА ОД ЛОСОСА: Раскошна и освежавајућа, савршена за вечеру
Салата од лососа са боровницама, лешницима, свежим поврћем и зачинима улепшаће сваки оброк.
Састојци:
- 500 г филета лососа
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице плус 1/8 кашичице грубо млевеног бибера, подељено
- 2 кашике лимуновог сока, подељено
- 4 свеже гранчице мирођије
- 125 г сецканог ољуштеног краставца
- 60 г павлаке
- 30 г ситно сецкане слатке црвене паприке
- 30 г исецкане свеже мирођије
- 3 кашике капара, оцеђених
- 8 шољица исцепкане зелене салате
- 30 г сецканих лешника
- 30 г свежих боровница
- 4 танке кришке црвеног лука, раздвојене на колутове
Припрема:
Ставите лососа на подмазану тепсију. Поспите сољу и са пола кашичице бибера. Прелијте са 1 кашиком лимуновог сока, а на врх ставите гранчицу мирођије. Пеците, непокривено, на 220° 15-18 минута или док се риба лако не љушти виљушком.
Исеците лососа на велике комаде. У малој чинији помешајте краставац, павлаку, црвену паприку, исецкану свежу мирођију, капаре и преостали сок од бибера и лимуна. Поделити зелену салату на 4 тањира. На врх ставите лешнике, боровнице и лук. Послужите салату од лососа и уживајте!
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА САЛАТУ СА КОБАСИЦОМ: Када је пробате, заборавићете на руску (ВИДЕО)
30. 01. 2024. у 13:00
ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата
04. 01. 2024. у 14:30
ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене
ХУРГХАДА – из прве руке! Вероватно сте већ одавно чули овај слоган, али можда не знате одакле он потиче…
21. 05. 2024. у 10:40
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године
МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.
21. 05. 2024. у 15:25
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)