КО ЈЕ НЕМИЦА КОЈА ЋЕ ПРВА ДОБИТИ РЕЧ У ГС УН: Ишла и у Кенију да хвали резолуцију о Сребреници, све радила против Срба

В.Н.

21. 05. 2024. у 17:28

НЕМАЧКА ће бити једина земља која ће у четвртак имати уводну реч на седници Генералне скупштине Уједињених нације, на чијем дневном реду је резолуција о Сребреници. Та информација је потврђена и српској делегацији која се налази у Њујорку, где ће до последњег тренутка водити битку против документа којим наш народ покушава да се жигоше као геноцидан.

КО ЈЕ НЕМИЦА КОЈА ЋЕ ПРВА ДОБИТИ РЕЧ У ГС УН: Ишла и у Кенију да хвали резолуцију о Сребреници, све радила против Срба

Фото: Профимедиа

Да ће Берлин први добити реч на почетку седнице могло је да се наслути, јер је управо Немачка, заједно са Рундом, предлагач срамне резолуције и највећи заговорник њеног усвајања.

Међутим, до последњег тренутка трајала су покушаји да се на Ист Риверу пронађе зрно разума међу силама које по сваку цену хоће да прогурају документ, и да се целом правдољубивом свету бар не гура прст у окo тиме што ће уводну реч добити Немачка, држава која је била одговорна за најстрашније злочине у историји човечанства.

Према плану који је потврђен, прва ће микрофону прићи стална представница Немачке у УН Антје Лендертс, која се „прославила“ баш активностима током антисрпске кампање и прикупљања гласова за резолуцију. Она је ишла лично у Кенију, те у латино-америчке земље како би лобирала за усвајање срамног документа против српског народа.

Кад Лендертсова буде представила Резолуцију у Генералној скупштини УН, очекује се одговор председника Србије Александра Вучића. А он је претходних дана више пута поновио да ће гласање на Ист Риверу бити својеврсни лакмус-папир, који је показати које је истински пријатељ Србије, а ко ће бити сврстан у категорију – партнерске земље. Вучић је поручивао и да пораз неће бити онакав како су планирале велике силе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ШТА ЋЕ РЕЋИ РУСИ? Скандалозно извињење репрезентативца Албаније који је простачки вређао Србију