ОПШТИНА ПЛАЋА МАТУРСКО ВЕЧЕ: Ученици средњих школа из Обреновца добили ваучере за прославу

С.В.

21. 05. 2024. у 18:16

УЧЕНИЦИ завршних разреда обреновачких средњих школа и ове године имаће бесплатну прославу матуре. Већ трећу годину заредом, Општина Обреновац сноси трошкове организације матурске вечери, те су челник ове локалне самоуправе Милош Станојевић и Борис Богдановски из одељења за информисање и бригу о младима поделили ђацима ваучере.

ОПШТИНА ПЛАЋА МАТУРСКО ВЕЧЕ: Ученици средњих школа из Обреновца добили ваучере за прославу

ФОТО:општина Беочин

Станојевић је истакао да Општина на овај начин настоји да помогне породицама, односно родитељима матураната.

- Ове године, као и раније, водићемо рачуна о томе да матуранти буду безбедни, такође побринућемо се да обезбедимо добре услове за прославу њихове најлепше вечери како би наши млади Обреновчани са тог догађаја понели дивне успомене - поручио је први човек Обреновца.

Директорка Техничке школе Рајка Бабић нагласила је да овај потез локалне самоуправе и те како значи мајкама и очевима ђака завршних разреда, јер су трошкови који претходне матурској вечери веома високи. Прослава матуре ове школе биће организована 6.јуна у клубу "Светионик".

- Деца ће бринути о свом изгледу, фризурама, хаљинама, шминки, оделу, ципелама - рекла је професорка Бабић.

Такође, општина Обреновац и ове године реализоваће пројекат "Матурско лето", када ће најбољи матуранти и студенти који на овогодишњем конкурсу нису остварили право на студнетске награде, добити прилику да бесплатно отпутују на неко од популарних летовалишта.

- Овим пројектом подржаћемо наше матуранте и студенте, дати им додатну подршку за даље школовање. Ми морамо радити на креирању подстицајних услова, како би млади људи остали овде. Наиме, они морају имају добре услове у школама, такође неопходно је да им на располагању буду програми који ће их надаље мотивисати да остварују добре резултате и остану овде у Обреновцу - закључио је Станојевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ШТА РАДИ ОВАЈ ЧОВЕК... Новак Ђоковић не само да је стигао на Вимблдон, већ тамо - нема мира (ВИДЕО)