НАСТАВАК ПРОЈЕКТА „НАШЕ СЕЛО“ ДЕЛТА ХОЛДИНГА: Пројектом подржано више од 100 газдинстава у три села

Промо

21. 05. 2024. у 14:00

ДЕЛТА Холдинг је данас свечано обележио почетак реализације пројекта „Наше село“ у четвртом по реду селу у Србији, селу Кључ код Мионице. Циљ је да кроз дељење знања о модерној пољопривреди и финансијску подршку у сарадњи са Ерсте банком, омогући још боље резултате и повећање прихода од аграрних приноса и сточарства и тиме побољша квалитет живота на селу.

НАСТАВАК ПРОЈЕКТА „НАШЕ СЕЛО“ ДЕЛТА ХОЛДИНГА: Пројектом подржано више од 100 газдинстава у три села

Кључ заједничка фотографија

Након седам година и три обновљена села (Бачко Ново Село, Дубочане и Мала Јасикова) у којем је подржано више од 100 газдинстава, компанија је увидела потенцијал села Кључ у општини Мионица код Ваљева. У селу Кључ у пројекат се до сада укључило 20 газдинстава.

Дугорочни циљ пројекта „Наше село“ је да насеља достигну ниво модерних европских села кроз унапређење квалитета живота у селима и повратак дела одсељеног становништва.

Посета

 

Догађај у Кључу, симболично назван „Дан први“, окупио је мештане, чланове управе компанија Делта Холдинг и Ерсте банке, као и представнике локалне самоуправе. Окупљенима је представљен план сарадње са мештанима Кључа кроз пројекат „Наше село“, а гости су имали прилику да се увере да село у подручју Лепеничке клисуре крије надарене певаче и играче кроз наступе етно певачког друштва „Мионе“ и КУД „Војвода“ из Мионице.

- Када смо започели пројекат „Наше село“, хтели смо да примером покажемо шта друштво треба да чини да би наша села достигла ниво развијених, европских села. У селима Дубочане, Мала Јасикова и у Бачком Новом Селу остварили смо значајне резултате и поносно можемо да кажемо да су сада та села далеко развијенија. Оно што селима у Србији недостаје јесте знање у области пољопривредне производње. Делта Аграр несебично дели то знање и уз партнере из Ерсте банке показује да је развој села од великог значаја за развој целе земље - рекао је председник Управног одбора Делта Холдинга Мирослав Мишковић.

Мирослав Мишковић

 

Делта Холдинг пројекат реализује у сарадњи са Ерсте банком која омогућава повољне услове кредитног финансирања мештанима „Наших села“, а за које компанија Делта Аграр сноси трошкове камате.

- Захваљујући пројекту „Наше село“ и сарадњи са Делта Холдингом, били смо у прилици да до сада подржимо више од 60 породица у три претходна села бескаматним кредитима у укупном износу од око 300.000 евра. Ово је један од оних пројеката које сви волимо и до којих нам је истински стало, јер знамо колико је важно да се сачува српско село и да мештане охрабримо да остану на својим имањима. Зато смо сви ми данас у Кључу – да их упознамо и саслушамо, чујемо њихове потребе, да их посаветујемо и подржимо, помогнемо да буду успешнији. Не само бескаматном кредитном линијом, већ и стручним знањем, али и нашим искуствима из претходних села - изјавила је Јасна Терзић, председница Извршног одбора Ерсте банке.

Јасна Терзић

 

Кроз овај пројекат Делта Холдинг стимулише развој овог дела Колубарског округа, оснажујући индивидуална домаћинства и локалну заједницу Мионице.

Овај пројекат биће ветар у леђа нашим пољопривредницима и значајно ће унапредити њихов рад. У селу се сада поново види шанса за развој. Ми знамо да без села и без вредних и радних домаћина, по чему је овај крај познат, нема ни јаке државе. Хвала компанији Делта Холдинг и Ерсте банци што су препознали потенцијал села Кључ и што на тај начин доприносе развоју читаве општине Мионица, истакао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Осим развоја пољопривредне производње пројектом је предвиђен и развој друштвеног живота у селу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура

24 године након историјског окршаја на Еуру 2000. године у Белгији и Холандији, Србија и Словенија се од 15 часова састају у 2. колу групе Ц Европског првенства. Словенија је тада шокирала СР Југославију и повела са 3:0, али су Плави успели да остваре један од најлуђих повратака у историји Европских првенстава изједначивши резултат на 3:3 за само 6 минута.

20. 06. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ОРЛОВИ ЛЕТЕ КА ПРВОЈ ЕВРОПСКОЈ ПОБЕДИ Србија против Словеније у наставку Еура