ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата

Novosti online

04. 01. 2024. у 14:30

ЧУВЕНУ цацики салату можете да направите и у свом дому.

ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата

Фото Shutterstock

Савршен спој краставца, лука, мирођије и грчког јогурта никога неће оставити равнодушним. Једите је као прилог, уз гирос или јела од меса.

Потребно:

* 3 свежа краставца

* 200 г грчког јогурта
* 2 крупнија чена белог лука
* кашичица исецкане мирођије
* 1 кашика маслиновог уља
* 1 кашика лимуновог сока
* прстохват бибера
* со по укусу

Припрема:

Прво ољуштите краставце и кашичицом извадите средину са семенкама. Нарендајте краставце и ставите их у цедиљку. Посолите их и оставите да се оцеде од вишка воде.

Ченове белог лука прелијте са 2-3 кашике маслиновог уља и оставите их пола сата, да уље упије ароме лука. Бели лук ситно нарендајте. Сједините бели лук и грчки јогурт, па оставите смесу преко ноћи у фрижидеру. Додајте исецкану мирођију, маслиново уље, лимунов сок, бибер и со по укусу. Добро промешајте све састојке. Уживајте !

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЗОРАН ВАНЕВ: Од Јужне пруге до Швице (ФОТО)