EKOLOŠKE STANICE OD JESENI: Za izmene u okviru "pametnog grada" na javnim stajalištima - 48 miliona dinara

S. B. M.

17. 05. 2021. u 11:31

KOMPANIJI "Anunaki" sa Zvezdare Grad plaća 48 miliona dinara da osmisli nova ekološka rešenja koja će se primenjivati na stajalištima javnog prevoza, u sklopu "pametnog grada".

ЕКОЛОШКЕ СТАНИЦЕ ОД ЈЕСЕНИ: За измене у оквиру паметног града на јавним стајалиштима - 48 милиона динара

Foto I. Marinković

Ova firma odabrana je na tenderu koji je raspisao Sekretarijat za javni prevoz, posle pregovaračkog postupka. Šta će to biti, sugrađani bi trebalo da saznaju na jesen.

DUGOGODIŠNJA SARADNJA

OVO nije prva saradnja "Anunaki" kopmanije i Sekretarijata za javni prevoz. Ova kompanija bila je zadužena za izradu projekta "Interaktivna kampanja za povećanje broja pretplatnika u javnom prevozu u Beogradu". Ugovor je potpisan na tri godine, a vrednost je bila 90 miliona dinara.

Prema zadatim rokovima, "Anunaki" treba da definiše aktivnosti, predmet, dinamiku i način implementacije inovativnih rešenja u javnom prevozu novim tehnologijama i ekološkim pristupom na stajalištima. Treba i da opiše benefite za građane, kao i da iskaže ekonomsku isplativost inovativnog rešenja. Saglasnost na predložene aktivnosti, predmet, dinamiku i način implementacije rešenja i način izveštavanja daće Sekretarijat.

Inovativno ekološko rešenje u celini mora biti ekonomski isplativo, odnosno da ne zahteva nakon primene i puštanja u rad sistema dodatna ulaganja. Novo rešenje treba samo od sebe da finansira tekuće održavanje i da u periodu od 48 meseci povrati 100 odsto uloženih sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)