NAJNOVIJI PODACI: Preko pola miliona revakcinisanih građana u Beogradu

Novosti online

11. 05. 2021. u 09:58

GRADONAČELNIK Beograda prof. dr Zoran Radojičić saopštio je danas na svojim društvenim mrežama da je u Beogradu do sada revakcinisano preko milion ljudi, tačnije 500. 967 osoba, odnosno 36 odsto punoletnih građana.

НАЈНОВИЈИ ПОДАЦИ: Преко пола милиона ревакцинисаних грађана у Београду

Foto P. Milšević

– U toku jučerašnjeg dana vakcinisalo se 8.330 građana, pa je sada ukupan broj punoletnih vakcinisanih građana u Beogradu 630.782, odnosno 45,5 odsto – rekao je gradonačelnik Radojičić.

On je istakao da je do sada u našoj prestonici ukupno aplikovano 1.131.749 doza vakcine.

– Veoma sam ponosan na rezultate vakcinacije u Beogradu. Beograd je jedan od najuspešnijih gradova u regionu kada je reč o organizaciji vakcinacije i rezultatima koje smo postigli. Uskoro se bližimo broju kada će polovina punoletnih građana u našoj prestonici biti revakcinisana.

Sa rezultatom od 50 odsto revakcinisanih punoletnih sugrađana polako se približavamo povratku u normalne životne tokove. Omogućili smo mobilne punktove u gradu, autobuse za vakcinaciju, kao i vakcinaciju u tržnim centrima. Građani mogu da biraju vakcinu kojom žele da se vakcinišu. Niko ne treba da propusti priliku da se vakciniše pod ovako olakšanim uslovima i zato još jednom pozivam sve građane da to učine što pre – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)