U VIŠNJICI JOŠ DVE ŠKOLE: Plan detaljne regulacije palilulskog naselja do 28. maja na ranom javnom uvidu

A. Z. K.

05. 05. 2021. u 06:47

SEKRETARIJAT za urbanizam i građevinske poslove stavio je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije naselja Višnjica, koji će građanima biti dostupan do 28. maja u Gradskoj upravi.

У ВИШЊИЦИ ЈОШ ДВЕ ШКОЛЕ: План детаљне регулације палилулског насеља до 28. маја на раном јавном увиду

Foto A. Stanković

Planom je predviđena izgradnja četiri predškolske ustanove, dveju osmoletki i jedne srednje škole. Broj stanovnika sa 2.480 trebao bi da "naraste" na 11.074. Dokument, koji je urađen na inicijativu Direkcije za građevinsko zemljište, obuhvata površinu od 167 hektara.

SPORTSKI CENTAR I CRKVA

SPORTSKO-rekreativni centar zauzimao bi površinu od 27.649 metara kvadratnih, u sklopu kog bi bila izgrađena zatvorena sportska sala. Postojao bi i otvoreni sportski tereni, trim i biciklističke staze, kao i sportski poligoni.Što se tiče verskih objekata, nije planirana izgradnja novih, jer u ovom naselju postoji Crkva Svetog Nikole.

U sklopu PDR nalazi se i Ulica maršala Tita i Četvrte Flavijeve legije u kojima bi, prema planu, trebalo da budu izgrađena zdravstvena, ustanova socijalne zaštite i predškolska ustanova. Kako se navodi u dokumentu, planirana je i izgradnja naselja u zaleđini postojećeg.

- Za predškolske ustanove planirane su četiri lokacije, a one bi trebalo da obezbede smeštaj za 880 dece. Prema planu, očekuje se da u naselju bude oko 1.108 školaraca, a za smeštaj osnovaca planirana je izgradnja dveju osmoletki sa kapacitetom od 1.410 dece - navodi se u PDR.

- Jedna srednja škola sa 24 odeljenja obezbedila bi potrebe 710 dece, koliko je očekivano da stanuje u ovom naselju, od 15 do 19 godina.

Kako se navodi u dokumentu, žitelji Višnjice mogli bi da dobiju novu zdravstvenu ustanovu i objekat za socijalnu zaštitu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda