ODRŽAVANJE 2 MILIONA EVRA? Sekretarijat za javni prevoz priprema popravku liftova na mostu na Adi

S. B. M.

28. 04. 2021. u 07:52

ZA kompletno održavanje liftova na Mostu na Adi, Sekretarijat za javni prevoz izdvojio je 192,5 miliona dinara. Javna nabavka trebalo bi da bude raspisana tokom proleća ili početkom leta.

OДРЖАВАЊЕ 2 МИЛИОНА ЕВРА? Секретаријат за јавни превоз припрема поправку лифтова на мосту на Ади

Foto V. Danilov

O tome da će se liftovi na Adi sređivati bilo je reči još prošle godine. U junu su Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Direkcija za građevinsko zemljište raspisali tender za izbor firme koja će detektovati kvar, zatim ga otkloniti i ubuduće biti nadležna da održava kabinu. U ove svrhe, rečeno je da će biti izdvojeno ukupno 21 milion dinara.

Kako je tada bilo navedeno u javnoj nabavci, procenjena vrednost posla pronalaženja kvara na liftovima bila je milion dinara, a popravka sa izdavanjem sertifikata i redovno održavanje liftova procenjena je na 20.000.000 dinara.

BRANKOV MOST

I LIFT na Brankovom mostu često ume da zakaže, pa biciklisti moraju da se snalaze. Za održavanje ovog lifta nadležni su "Putevi Beograda". Kako nam je ranije rečeno, do zastoja dolazi usred neprimerenog ponašanja pojedinaca.

Još avgusta 2019. Sekretarijat za javni prevoz formalno je preuzeo gazdovanje nad javnim liftovima. Ali, tada je rečeno da će se posle potpisivanja ugovora sa najboljim ponuđačem, obaviti primopredaja između Direkcije za građevinsko zemljište, koja je bila investitor liftova i Sekretarijata za javni prevoz.

Liftovi, koji nisu bili pokrenuti još otkad je most 2012. napravljen, i dalje ne rade. Sada Sekretarijat ponovo raspisuje novi tender za njihovo održavanje. Ovoga puta, cena je znatno skočila, na čak 192,5 miliona dinara što je skoro dva miliona evra. Podsećamo, kada su ugrađeni, tri biciklističko-putnička lifta koja mogu da prevezu 24 osobe koštala su ukupno 956.821 evra.

Na pitanja upućena Sekretarijatu zašto održavanje toliko košta "Novosti" nisu dobili odgovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)