POTRESNE FOTOGRAFIJE: Čoveka vuku po ulici - evo šta se dešavalo ispred zgrade pukovnika Lalovića kog su iselili (FOTO)

Novosti online

15. 04. 2021. u 17:52

DANAS oko 15h policijske snage u uniformi i civilu, uz prisustvo vojne policije, iselile su porodicu Lalović iz jedinog doma u Vespučijevoj 24.

ПОТРЕСНЕ ФОТОГРАФИЈЕ: Човека вуку по улици - ево шта се дешавало испред зграде пуковника Лаловића ког су иселили (ФОТО)

Foto: Krov nad glavom

Tom prilikom privedeno je pet aktivista Združene akcije Krov nad glavom koji se, prema poslednjim informacijama, nalaze u policijskoj stanici Novi Beograd.

Prinudnom iseljenju, inače petnaestom pokušaju po redu, prisustvovale su ekipa hitne pomoći i vatrogasci, koji su služili kao dodatni faktor pritiska na porodicu. Pukovnik Lalović, kako je najavljivao tokom ranijih dolazaka izvršitelja i policije na vrata, pokušao je da se ubije. Pripadnici policije i Hitne pomoći su ga sprečili u tome.

Privođenje aktivista koji su pružali podršku porodici je još jedan u nizu pritisaka koje trpe aktivisti Krova. Cilj ovih pritisaka je kriminalizacija solidarnosti, kao što smo više puta ponovili.

Nakon što je policija izbacila aktiviste iz zgrade, jedan aktivista Združene akcije Krov nad glavom koji je snimao policiju i iseljenje napadnut je od strane nekoliko momaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

ByK

15.04.2021. 18:04

Браво, ,,државо", ни Османлије вам нису равне. Пролазио сам данас кроз Веспучијеву, било је полиције више него лишћа на грани. Иначе, ти,,момци" који су претукли активисту нису нико други до полицајци у цивилу. Свака част, јуначине, још једна више некретнина за неког гмаза. А ви слободно не објавите овај коментар...

Aleksandar Mihailović

15.04.2021. 18:20

Ovo je prava predizborna kampanja, da narod vidi šta ga čeka, posebno oni koji i pomisle da brane državu i idu na ratišta da bi ginuli za nju, bar dok se ista ne isparceliše i raskomada. Najava deljenja nekih para bez ikakvog ekonomskog opravdanja je kupovina glasova i ćutanja, a koliko nas zadužuju shvatićemo tek kada odu sa političke scene. Na medijima je velika odgovornost da se raskrinkavaju sve radnje koje vode devastaciji, rasprodaji i ponižavanju Srbije i njenih građana. Put ka EU je lažan, nikada nas nije planirala za svoje redove, osim da nas po diktatu i planu Nemačke raskomadaju, opljačkaju i da nam zamene narod migrantima.

Ivam

15.04.2021. 18:32

Legalizacija kriminalnog oduzimanja poseda. Meni licno je oduzimano pola plate u ako sam na minimalcu, a tako kaze ne moze vise od 1/4, dobio sam resenje u kom stoji da pravo zalbe nemam. Srbija, pravna drzava....

Jagoda

15.04.2021. 18:50

Srpkinja sam ivolim svoju zemlju ali ovo sto se radi nema ni u plemenima Pa jeste vinormalni? Pa sta radite to ljudima. Da li ovo nasi gradjani zasluzuju. Pa jel ovaj pukovnik ovo zasluzuju. Svi izvodjaci ovih zlodela bez obzira da li imje to piosao iline nek ih stigne pra da Bozija. Pa svet gleda sta se to desava kod nas? Pa jelmalobilo gluposti i budalastinapa sad i ovo. Sramda vas bude.