POTRESNE FOTOGRAFIJE: Čoveka vuku po ulici - evo šta se dešavalo ispred zgrade pukovnika Lalovića kog su iselili (FOTO)

Novosti online

15. 04. 2021. u 17:52

DANAS oko 15h policijske snage u uniformi i civilu, uz prisustvo vojne policije, iselile su porodicu Lalović iz jedinog doma u Vespučijevoj 24.

ПОТРЕСНЕ ФОТОГРАФИЈЕ: Човека вуку по улици - ево шта се дешавало испред зграде пуковника Лаловића ког су иселили (ФОТО)

Foto: Krov nad glavom

Tom prilikom privedeno je pet aktivista Združene akcije Krov nad glavom koji se, prema poslednjim informacijama, nalaze u policijskoj stanici Novi Beograd.

Prinudnom iseljenju, inače petnaestom pokušaju po redu, prisustvovale su ekipa hitne pomoći i vatrogasci, koji su služili kao dodatni faktor pritiska na porodicu. Pukovnik Lalović, kako je najavljivao tokom ranijih dolazaka izvršitelja i policije na vrata, pokušao je da se ubije. Pripadnici policije i Hitne pomoći su ga sprečili u tome.

Privođenje aktivista koji su pružali podršku porodici je još jedan u nizu pritisaka koje trpe aktivisti Krova. Cilj ovih pritisaka je kriminalizacija solidarnosti, kao što smo više puta ponovili.

Nakon što je policija izbacila aktiviste iz zgrade, jedan aktivista Združene akcije Krov nad glavom koji je snimao policiju i iseljenje napadnut je od strane nekoliko momaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života