GROBLJE ZA LJUBIMCE GOTOVO U SEPTEMBRU: Počela gradnja večnog počivališta za životinje u Bloku 51 na Novom Beogradu

M. S.

12. 03. 2021. u 06:42

IZGRADNjA groblja za kućne ljubimce počela je juče u Bloku 51 na Novom Beogradu, a trebalo bi da bude završena u septembru.

ГРОБЉЕ ЗА ЉУБИМЦЕ ГОТОВО У СЕПТЕМБРУ: Почела градња вечног почивалишта за животиње у Блоку 51 на Новом Београду

Foto Beoinfo

Kompleks će se sastojati iz administrativne zgrade, veterinarske ambulante, spalionice animalnog otpada. Ovde će moći da počiva oko 2.000 kućnih ljubimaca. Vrednost radova je oko 130 miliona dinara.

- Svako ko je mogao da "zakoči" ovaj projekat, to je i uradio, ali smo na kraju, uz pomoć JKP "Veterina Beograd" i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, uspeli u nameri da naš grad dobije groblje za kućne ljubimce - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

BEOGRAD POPUT DRUGIH METROPOLA

POSTOJI mnogo gradova u Evropi koji imaju groblje kućnih ljubimaca, a srećan sam zbog činjenice da će ga Beograd imati. Ovo ne spada među najveće projekte koje Grad finansira, ali je važan. Dve godine pokušavamo da krenemo sa realizacijom, što nam je na kraju pošlo za rukom - dodao je Goran Vesić.

- Reč je o civilizacijskom iskoraku koji pokazuje da kao društvo počinjemo da se odnosimo prema kućnim ljubimcima kao prema živim bićima, što nije uvek bio slučaj.

KOMPLEKS Građevinske mašine juče na lokaciji, Foto Beoinfo

Da su godine čekanja bile potrebne da na kraju Beograd ipak, dobije groblje za ljubimce, istakao je i direktor JKP "Veterina Beograd" Budimir Grubić.

- Ne bi trebalo da dođe do bilo kakvog pomeranja rokova, a o značaju projekta je, zaista, suvišno govoriti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista