BROJ LJUBIMACA SE NEĆE OGRANIČAVATI: Nova pravila neće se uvoditi u Beogradu

J.D.

18. 02. 2021. u 16:57

BURNE pomelike ovih dana vode se u Požarevcu jer je lokalna samouprava najavila izmenu i dopunu odluke koja predviđa da se u stanu može držati samo jedan pas ili mačka.

БРОЈ ЉУБИМАЦА СЕ НЕЋЕ ОГРАНИЧАВАТИ: Нова правила неће се уводити у Београду

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Međutim, u prestonici je situacija za sada drugačija, i prema zvaničnoj odluci koja je na snazi od 2018. godine, broj kućnih ljubimaca u stambenim jedinicama nije ograničen, a prema rečima nadležnih iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove ova pravila se za sada neće menjati.

- Odlukom o držanju domaćih životinja i ljubimaca na teritoriji grada su kao kućni ljubimci definisani psi i mačke - objašnjavaju nadležni. - Takođe, kao kućni ljubimci mogu se držati i divlje i egzotične životinje ali u adekvatno obezbeđenim uslovima koji su definisani zakonom kojim se uređuje dobrobit životinja.

Takođe, prema ovoj Odluci jedino je zabranjeno da se kućni ljubimci bez nadzora ostavljaju na balkonu, terasi i lođi koja pripada stanu. Moguće je pse i mačke držati u zajedničkim prostorijama ali uz saglasnosti svih vlasnika stanova. Međutim, u lift je dozovoljeno uvesti ljubimce samo ukoliko je prazan, dok prilikom korišćenja stepeništa i hodnika stambene zgrade, ljubimci moraju biti na povocu. Kazne za ove prekršaje, kojih je u protekloj godini bilo minimalno je 10.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)