IZABRAN IZVOĐAČ RADOVA: Radovi u Ritopeku od aprila

J.D.

10. 03. 2021. u 15:26

IZVOĐAČ radova koji će graditi vodovodnu mrežu u gročanskom naselju Ritopek izabran je danas. On će biti uveden u posao odmah po zaključenju ugovora, pribavljanju bankarskih garancija i polisa osiguranja, a tenderom je predviđen maksimalan rok od sedam meseci za izvođenje radova.

ИЗАБРАН ИЗВОЂАЧ РАДОВА: Радови у Ритопеку од априла

Meštani nose vodu u balonima / Foto A. Stanković

Ranije je najavljivano da će se sa radovima početi najkasnije u aprilu.

- Vodovodna mreža koja će se graditi proteže se u tri visinske zone, a dužina cevovoda u prvoj visinskoj zoni je oko 500 metara, u drugoj 4.400 metara i u trećoj 1.830 metara - objašnjavaju nadležni iz Grocke. - Izgradiće se i potisni cevovod dužine 450 metara do postojeće mreže u Starom Ritopeku.

Rezervoar koji će se graditi imaće dve komore od po 500 kubnih metara. Izgradnjom vodovodne mreže, rezervoara, crpne stanice i prekidne komore obezbediće se stabilno i redovno vodosnabdevanje Starog Ritopeka i delova Novog Ritopeka.

Istovremeno, u zasebnoj javnoj nabavci izabran je dobavljač koji će projektovati još 8,2 kilometra vodovodne mreže, za više delove naselja Ritopek. Tehničkom dokumentacijom će se planirati gravitacioni cevovod iz prekidne komore dužine 2.340 metara za snabdevanje korisnika 3. visinske zone i potisni cevovod dužine 5.870 metara za snabdevanje korisnika 4. visinske zone. Nakon završetka projektovanja biće raspisan tender za izgradnju vodovodne mreže i u ovom delu Ritopeka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)