KOMUNALNA MILICIJA DOBIJA NOVE UNIFORME: Zvanična odluka na sednici u petak

J.D.

10. 03. 2021. u 15:32

PRIPADNICI komunalne milicije uskoro će dobiti uniforme sa novim oznakama ako odbornici skupštine Grada u petak usvoje ovu odluku.

КОМУНАЛНА МИЛИЦИЈА ДОБИЈА НОВЕ УНИФОРМЕ: Званична одлука на седници у петак

Foto: Ž.K.

 Kao i ranije uniforme će biti svetlo plave boje ali sa crvenim detaljima, i umesto natpisa komunalna policija ubuduće će svim pripadnicima Sekretarijata za poslove komunalne milicija pisati - komunalna milicija.

Tačnije, po usvajanju ove odluke na ulicama više neće biti šarenolikih naziva, već će svim komunalcima na uniformama pisati komunalna milicija.

- Stupanjm na snagu novog Zakona o komunalnoj miliciji jedinice lokalne samouprave koje su obrazovale službe komunalne policije dužne su da urade odgovarajuću promenu naziva, boje uniforme i oznake - navodi se u odluci. - Takođe, pravilo o novim uniformama stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom listu.

Na levom prednjem delu čička nalaziće se oznaka sa grbom grada, u donjem delu identfikacioni broj. Dok će se sa desne strane biti ispisano ime i prezime milicionara. Kao i ranije komunalni milicionari će imati letnju i zimsku uniformau, koja će se satojati od osnovnih i dodatnih delova. Jedna od novina biće i da sva vozila ovog sekretarijata moraju da budu bele boje, sa vidljivom oznakom i grbom grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!