MAŠINE U CRNOTRAVSKOJ: Potez od Paunove do Bulevara oslobođenja na Trošarini biće zatvoren za saobraćaj do 1. maja

S. B. MILOŠEVIĆ

17. 02. 2021. u 06:47

CRNOTRAVSKA ulica od Paunove do Bulevara oslobođenja i desna kolovozna traka u Bulevaru oslobođenja od Crkve Svetog Vasilija Ostroškog do benzinske stanice "NIS petrol" (desna traka u smeru ka Banjici), od danas do 1. maja biće zatvorene za saobraćaj.

МАШИНЕ У ЦРНОТРАВСКОЈ: Потез од Паунове до Булевара ослобођења на Трошарини биће затворен за саобраћај до 1. маја

"Usko grlo" na Voždovcu biće rešeno / Foto V. Danilov

Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ovde izvodi radove na izgradnji saobraćajne veze Borska - petlja "Lasta". Zbog proširenja ulica Crnotravske i Save Maškovića, uzmenjene su trase linija javnog gradskog prevoza.

Tako će autobusi 47 i 48, u oba smera, saobraćati ulicama Bulevar oslobođenja, Baštovanska, Paunova, Crnotravska, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linija 49 i 50 će sa Voždovačkog kružnog puta, voziti Bebelovom, a onda trasom kuda i 47 i 48.

Linije 401 i 402 takođe voze Bulevarom oslobođenja, Baštovanska, Paunova i dalje redovnim trasama, dok linje 403, 405, 406, 407, 408, 409 voze ovim ulicama do terminusa "Voždovac".

Izmene linija

Stajalište "Crkva Svetog Vasilija Ostroškog" smer ka Banjici se privremeno izmešta za oko 20 metara ispred postojeće pozicije, a ono na suprotnoj strani za oko 60 metara. Privremeno se ukidaju stajališta "Paunova" u Crnotravskoj.

Posle višegodišnjih molbi žitelja naselja Stepa Stepanović da se ulice Crnotravska i Save Maškovića prošire kako bi konačno usko grlo bilo prošireno, a saobraćajni zastoji na ovom delu smanjeni, Direkcija je izvođača radova uvela u posao 23. decembra prošle godine. Ekipe "RAS inženjeringa" prvo su raščistile delove Ulice Save Maškovića, odnosno tu neizgrađenu stranu.

Radovi će se izvoditi na trasi dužine 850 metara, a postojeća veza biće proširena na profil sa po dve trake sa razdelnim ostrvom. Projektom je predviđeno da ukrštanje Bulevara oslobođenja sa Crnotravskom i Ulicom Save Maškovića bude rekonstruisano u kružni tok. Rok za završetak je kraj juna 2021. godine.

"Usko grlo" na Voždovcu biće rešeno / Foto V. Danilov

NOVA KANALIZACIJA I VODOVI

RADOVI će, osim izgradnje nove saobraćajnice, obuhvatiti zamenu celokupne podzemne infrastrukture, uključujući kanalizaciju, vodovod i elektrovodove. U Crnotravskoj ulici biće rađena i rekonstrukcija trolejbuske kontaktne mreže. Planirano je i postavljanje optičke mreže i instalacija za video-nadzor i upravljanje saobraćajem, zajedno sa novim sistemom adaptivne signalizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili