IZGRADNjA nedostajućih vrtića, oaza za igru mališana, asfaltiranje ulica i izgradnja bezbednih prilaza zgradama i drugim javnim prostorima, prioriteti su na kojima će biti fokus rukovodstva Opštine Rakovica. Reč je o kapitalnim projektima, koji su deo plana razvoja ove lokalne samouprave tokom 2021. godine. Novac je opredeljen iz kase Rakovice, a značajan deo podržan je i iz budžeta Grada Beograda.

Komentari (9)

Vid

05.02.2021. 22:49

Gospodo , da li ste planirali proširenje parking prostora u neposrednoj blizini DZ Rakovica,ul.Srpskih udarnih brigada gde u bližoj ineposrednoj okolini nije ništa rađeno od početka sedamdeseti godina , a izgrađen je pomenuti DZ više stambenih i privatnih zgrada.O broju putničkih vozila da i ne govorim.

Banovo

06.02.2021. 14:50

Aj za početak sredite prilaze zgradama i naterajte upravnike zgrada da srede ulaze, o smeću neću ni da pričam jer to je za vas misaona imenica. Vaše kapitalne investicije se vide na svakom koraku nema te trotoar u dužini 200m da nije raskopan i uništen,. Kod Maxija na staroj Rakovici deponija smeća oko zgrada a plato koji se staro rukovodstvo sređivalo prekriven kučećim izmetom, jad i beda od opštine.

Jelena

06.02.2021. 14:54

Kako osluškuju građane kad u Borskoj ulici od toplane do pošte ne može da se prođe sa kolicima. Sa malom bebom moraš izći na ulicu jer su svi parkirani na trotoaru. U parkićima gde se deca igraju, šetaju se kučići koji obavljaju nuždu i niko to ne skuplja od vlasnika. Kod velikog tržnog centra nema pešačkog prelaza, a tamo gde postoji nije propisno obeležen. O kakvom osluškivanju građana uopšte pričaju. Velike investicije???? Bolje neka krenu od malih stvari koje građanima znače nego što peru pare radeći ulice na mestima gde je i onako sve bez dozvole izgrađeno

Nenad

06.02.2021. 16:09

Da li ce se popraviti trotoari i napraviti parkinzi za auta u ul.Kraljice Jelene.Sta je sa ovim ruglom zgradama bivse livnice njih niko ne pominje a nalaze se preko puta opstine?

Vesna

06.02.2021. 18:49

Da nije tužno bilo bi smešno. Ova opština za 9 godina: Nula vrtica Nula azila Samo 2020 potrosila 35 miliona na staze i prilaze samo oni znaju gde i kako Budzetski novac potrosili na uniforme stranačkih vojnika. Njima je PROJEKAT svake gidine led rasveta u sportskom centru. I građani to vide.

Jovan

07.02.2021. 12:00

A šetalište na Vidikovcu od vrtića Duško Radović pa do Skojevskog naselja je katastrofalno usko za ovoliki broj ljudi. Projektovano je za daleko manji broj ljudi koji je 80'-ih godina ovde živelo. Stanje se promenilo i sada ima najmanje 3 ako ne i 4 puta više ljudi. Ima mesta i uslova da se sva šetališta, a posebno ovo prošire za barem 2-3 m i da se lepo osvetli. Moglo bi prelepo da bude. Pravi korzo. A ne ovo. Kada je lepo vreme i izađete da se prošetate, bukvalno je stresno ako imate malu decu da se mimoilazite sa gomilom biciklista koji jure pešačkom stazom, omladine sa rolerima koji "lete" tuda. Dovoljno je da 2 osobe stanu da popričaju, muka ih je u toj gužvi zaobići. Još su i tezge sa onim šoljama i magnetima, polovnim nekim knjigama i medom, postavljene tako da kada razvuku one svoje metalne mreže ispred za dodatno izlaganje robe, ima možda metar i po da se svi provuku. Isto važi i za tezge na stajalištu Mesna zajednica Vidikovac a ispred apoteke. Nadamo se proširenju šetališta. Pozdrav!

Marija

22.03.2021. 17:54

Poštovani, S obzirom da osluškujete, kako navodite, potrebe građana Rakovice i težite ka tom cilju, neophodno je da se bavite i problemima Stambenih zajednica a ne samo parkovima, a koji su neposredno vezani upravo za građane vaše opštine, a to su po prioritetima prokišnjavanja krovova koji ugrožavaju zdravlje stanara za koje imate podnete zahteve, a onda i ostale intervencije u zgradi koje su na drugom mestu jer ne ugrožavaju ničiji život, skodno sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada.