PREDSEDNIK RAKOVICE ZA "NOVOSTI": Teško je zaustaviti fabrike u radu

G. N.

04. 02. 2021. u 17:16

PREDSEDNIK Gradske opštine Rakovica Miloš Simić, za "Novosti" kaže da rukovodstvo ove lokalne samouprave nema problem sa fabrikama koje se bave tretiranjem opasnog i neopasnog otpada, poput firmi "Junirisk" i "Miteko d.o.o.".

ПРЕДСЕДНИК РАКОВИЦЕ ЗА НОВОСТИ: Тешко је зауставити фабрике у раду

Foto Multiplegroupedinks

Međutim, njihova postrojenja treba da budu instalirana na lokacijama gde ne postoji opasnost po građane.  Niz dokaza dostavljen je Ministarstvu za zaštitu životne sredine i oni govore u prilog tome da njihova postorojenja zagađuju vazduh i štete zdravlju ljudi. Zbog toga je pokrenut upravni postupak i očekuje se da fabrike iz starog industrijskog dela Rakovice budu izmeštene.

- Da se tada vodila briga o zdravlju građana, ta postrojenja se ne bi ni otvorila na postojećim lokacijama u Rakovici - kaže Miloš Simić. - Ali kada se već dobiju dozvole za rad, onda je veoma teško zaustaviti to čime se bave.      

Tek od 2013. godine počinju napori novog rukovodstva Opštine da se reaguje na žalbe građana i da se proveri rad fabrike "Junirisk", ali i drugih potencijalnih zagađivača. To traje i danas, samo što ovoga puta postoji dobra volja novih ljudi u Ministarstvu zaštite životne sredine da se problem okonča.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori