MUZEJ GRADA BEOGRADA PREUZEO SPOMENIK STEFANU NEMANJI: Uskoro počinje prodaja suvenira i organizovane ture na stranim jezicima

Tanjug

29. 01. 2021. u 09:12

MUZEJ grada Beograda zvanično je preuzeo spomenik Stefanu Nemanji koji se nalazi na Savskom trgu, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

МУЗЕЈ ГРАДА БЕОГРАДА ПРЕУЗЕО СПОМЕНИК СТЕФАНУ НЕМАЊИ: Ускоро почиње продаја сувенира и организоване туре на страним језицима

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

On je za Studio B rekao da je ova odluka prirodna jer Muzej grada Beograda baštini sve važne, istorijski i umetnički vredne objekte, predmete i legate koji su nastali na teritoriji Beograda.

Prema njegovim rečima, Muzej grada Beograda će se starati o zaštiti spomenika, što podrazumeva brigu o svim konzervatorskim merama koje jedan ovako složen objekat podrazumeva.

- Muzej grada Beograda odredio je kustose koji će u zakazanim terminima posetiocima pružati stručne informacije o spomeniku kao i životu Stefana Nemanje. Tokom proleća, za strane grupe posetilaca biće organizovane stručne ture na stranim jezicima - rekao je Vesić.

On je poručio da Muzej grada Beograda dobija svoj kutak na Savskom trgu gde će se prodavati suveniri, knjige o Nemanjićima i mape grada.

- Prihodi od prodaje pripadaće Muzeju grada Beograda koji je dobio pravo na izradu suvenira sa spomenikom - poručio je Vesić.

On je rekao da će od 15. februara do 15. marta na novom Savskom trgu biti postavljan urbani mobilijar koji čine klupe za sedenje posetilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati