TRAVA OKO STEFANA NEMANJE: Čak 67 radnika JKP "Zelenilo Beograd" "okupiralo" Savski trg, sve mora da završe do 27. januara

M. S.

20. 01. 2021. u 08:51

ТРАВА ОКО СТЕФАНА НЕМАЊЕ: Чак 67 радника ЈКП Зеленило Београд  окупирало  Савски трг, све мора да заврше до 27. јануара

Foto Fejsbuk

NAKON postavljanja spomenika Stefanu Nemanji, privode se i ostali radovi na platou oko spomen-obeležja na Savskom trgu.

Kako je na svojoj fejsbuk-stranici objavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, angažovano je 67 radnika na završnim radovima kako bi sve bilo spremno za otvaranje 27. januara na Savindan. Tokom jučerašnjeg dana ekipe "Zelenila" postavljale su travu na stazama oko spomenika.

Spomenik Stefanu Nemanji zasijao je u subotu kada je uključena rasveta u postamentu.

Posebna ekipa majstora koja je zadužena za osvetljenje doputovala je iz Moskve kako bi podesila svetlo koje će otkrivati spomen-obeležje srpskom srednjovekovnom vladaru.

Posađeno je skoro 300 sadnica, a proteklih dana urađeni su i radovi na ozelenjavanju ulazne građevine i zone oko nove kanalizacione crpne stanice u površini od 950 kvadrata.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

NN

20.01.2021. 19:56

Неопростива је грешка избор места где је постављен овако монументалан споменик. Није у центру трга. Нема простора за посетиоце испред споменика. Да би се стекла тродимензионалност читавог простора посетилац мора бити на раскрници Сарајевске и Немање и то са леве стране идући од Славије, још боље испред зграде Мин. спољних послова. Зар трг којим се завршава Немањина улица, а где је "мало лево-десно" бачен споменик, не треба да носи назив Немањин трг? Да има, ако ништа друго, трунке осећаја за лијепо, власт ове пролазне државе тај споменик би тебало покрити, демонтирати и поставити на Калемегдан уместо "Победника".

Nn

20.01.2021. 20:53

Nije vazno koliko kosta, vazno je da se neko potrudio da postavi deo istorije na mestu gde je svima dostupno da vide . Beograd postaje svetski grad ima jos da se radi, ali, ni Rim se nije preko noci zidao. Bravo za sve koji rade, bravo za vladu koja vodi nasu zemlju u bolju buducnost. Ne morate da volite Predsednika, ali da je sposoban jeste i vakcine vam obezbedio bolje nego neka mnogo bogatija zemlja,.

Zasto izgleda ukrivo

20.01.2021. 20:58

Postoj li razlog zbog koga kip nije pod pravim uglom u odnosu na postolje ? Skulptura mi se svidja, ali stvarno izgleda čudno ovako sa nagibom.

Bane

21.01.2021. 09:00

Bilo bi dobro da se premesti bolnica Sveti Sava , tj da joj se napravi druga zgrada u krugu Klinickog centra, a ne ovako da bolesnici nemaju gde ni da izadju nego da budu u sred gradske vreve. Ova lokacija je idealna za neki hotel, a dole restoran,.... a ne za bolnicu gde se ljudi muce gde ce da parkiraju.