PRVO MLADUNČE BINTURONGA U SRBIJI: Prinova u prestoničkom zoološkom vrtu

J. G.

15. 01. 2021. u 10:37

U BEOGRADSKOM zoo-vrtu rodila se prva beba binturonga u Srbiji. "Vrt dobre nade" je pre tri godine postao bogatiji za jednu potpuno novu vrstu sisara, par binturonga.

ПРВО МЛАДУНЧЕ БИНТУРОНГА У СРБИЈИ: Принова у престоничком зоолошком врту

Foto Privatna arhiva

Ovaj sisar poreklom iz jugoistočne i južne Azije je noćna životinja koja spava na granama. S obzirom na to da je svaštojed i da može agresivno da se brani, biolozi ga često upoređuju sa medvedom, mada je znatno manji od njega. Prosečna veličina binturonga, čije je telo prekriveno grubom i debelom crnom dlakom, nešto je manja od metra.

Tokom epidemije virusa korona u zoo-vrtu je rođeno nekoliko mladunaca kengura, divljih koza, servala, čak su se i rode prvi put gnezdile, ali prvo mladunče rođeno tokom epidemije je beli lav Koviljka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju