OPŠTINA PLAĆA SANACIJU ZGRADA: Stari grad priprema konkurs za finansiranje projekata

M. STANOJKOVIĆ

10. 01. 2021. u 08:38

ОПШТИНА ПЛАЋА САНАЦИЈУ ЗГРАДА: Стари град припрема конкурс за финансирање пројеката

Foto Z. Jovanović

GRADSKA opština Stari grad pomoći će stanarima da urede svoj zajednički "krov nad glavom".

Tokom januara raspisaće konkurs pod nazivom "Stari grad misli na zgrade i zajednicu" za uređenje stambenih zgrada i prostora oko zgrada, kao i zapuštenih javnih zelenih površina. Novac za finansiranje ovih aktivnosti izdvojen je kroz programski budžet, a ova opština će u 2021. godini raspolagati sa 389.033.578 dinara.

PRENETO 49 MILIONA

PRENETA sredstva iz prethodne godine iznose 49.511.295 dinara. Deo ovog iznosa je predviđen za realizaciju projekata započetih u 2020. godini, a ostatak slobodnih sredstava je raspoređen za realizaciju programskih aktivnosti i projekata.

Iz kase ova opštine dobila je, kao i ranijih godina, najmanji deo kolača, 329.242.283 dinara. To je za 74 miliona dinara manje nego što je dobila za 2020, kada joj je dodeljeno oko 403 miliona dinara. Kako navode u GO Stari grad, navedena sredstva su raspoređena za realizaciju osam programa, 13 programskih aktivnosti i 18 projekata od povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju do ulaganja u stambene zgrade.

Radoslav Marjanović

Foto P. Milošević

- Sredstva su namenjena za edukaciju učesnika, posebno mlađih u saobraćaju, unapređenje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u osnovnim školama, za podršku deci i porodici sa decom.

Finansiraće se i sprovođenje omladinske politike Kancelarije za mlade, a deo novca ići će na podršku penzionerima i starim sugrađanima u okviru Senior centra - rekao je Radoslav Marjanović, predsednik Opštine Stari grad.

- Osim toga, opštinski novac trošiće se za sportske aktivnosti dece, udruženja, organazacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)