ŠEST NOVIH VRTIĆA U BEOGRADU: Evo gde će se nalaziti, do 2023. godine gradnja još deset

Novosti online

28. 12. 2020. u 11:00

BEOGRAD je danas raspisao tender, vredan 1,9 milijardi dinara, odnosno 16,2 miliona evra, za izbor kompanija koje će do 2023. godine projektovati i graditi ukupno 16 novih vrtića, od čega naredne godine šest vrtića, a u periodu 2022–2023. godine još deset obdaništa, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

ШЕСТ НОВИХ ВРТИЋА У БЕОГРАДУ: Ево где ће се налазити, до 2023. године градња још десет

Foto GU u Kraljevu

Gostujući u jutarnjem programu TV Prva, Vesić je podsetio da Beograd, nezavisno od ovog tendera, u ovoj godini gradi ili je već izgradio osam vrtića. 

– Završili smo vrtić u Surčinu, raspisali tender za rekonstrukciju aneksa gradske opštine Vračar u Kursulinoj ulici i pretvaranje ovog prostora u obdanište, a trenutno se grade vrtići u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, Belom polju u Obrenovcu, Bloku 62 i na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu, u Novogradskoj ulici u Zemunu i u Bulevaru patrijarha Pavla u Rakovici – rekao je Vesić.

On je objasnio da tender koji je danas raspisan podrazumeva izgradnju 16 vrtića u naredne tri godine, od čega šest tokom 2022. godine. 

– Naredne godine gradimo šest vrtića i to u naselju Mirijevo na Zvezdari, naselju Braće Jerković na Voždovcu, u naselju Borča na Paliluli, naselju Miljakovac 3 u Rakovici, u selu Stepojevac u Lazarevcu i u Mladenovcu – rekao je Vesić.

On je dodao da to znači da će tokom ove i naredne godine Beograd dobiti, sa osam obdaništa koji se već grade ili su izgrađeni, 14 novih vrtića u kojima će biti mesta za oko tri hiljade dece.

– Osim toga, u periodu 2022–2023. godine gradimo još deset vrtića u kojima će biti mesta za oko dve hiljade mališana. Lokacije za ovih deset vrtića biće određene tokom naredne godine u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu, a već sada znamo da će jedan od tih deset vrtića biti u Sremčici – rekao je Vesić.

Foto Predrag Mitić

Zamenik gradonačelnika je rekao da će tako Beograd od 2020. do 2023. godine, za četiri godine, izgraditi ukupno 24 vrtića u kojima će biti mesta za više od pet hiljada dece.

– Ove godine je oko tri hiljade dece bilo na listi čekanja za mesto u vrtićima, dok je 2014. godine na mesto u vrtićima čekalo deset hiljada dece. To znači da već krajem naredne godine u Beogradu neće biti liste čekanja. To je jedna od najvećih pobeda koje smo postigli u gradu. Sve to smo uradili u situaciji kada smo u poslednje tri godine vratili roditeljima oko 3,5 milijardi dinara za duplo skuplju cenu boravka dece u vrtićima, koliko je gradska vlast naplaćivala roditeljima u periodu od 2008. do 2013. godine. Za taj novac mogli smo da izgradimo 17 novih vrtića – poručio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)