ZGRADA DVA DANA POPLAVLJENA, NIKO NIJE NADLEŽAN: Stanari u naselju Vojvode Vlahovića se bore sa vodom, iz svog džepa plaćaju pumpe (FOTO/VIDEO)

S. V. - J. D.

15. 12. 2020. u 16:46

GARAŽE, podrumske prostorije i prizemlje višespratnice u Ulici Milovana Vidakovića 1, u zvezdarskom naselju Vojvode Vlahović, od ponedeljka plivaju u vodi.

ЗГРАДА ДВА ДАНА ПОПЛАВЉЕНА, НИКО НИЈЕ НАДЛЕЖАН: Станари у насељу Војводе Влаховића се боре са водом, из свог џепа плаћају пумпе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto privatna arhiva

Stanari ove zgrade juče su o svom trošku ispumpavali vodu, jer su ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" pri dolasku na teren utvrdile da nisu nadležni zato što ovaj objekat nije priključen legalno na mrežu.

PROBLEM U CELOM BLOKU

STANARI dodaju i da im je prilikom kupovine stanova obećano da će ulice biti proširene i urađena dodatna infrastruktura, ali od 2005. godine do danas ništa nije urađeno. Takođe, česte su slike pucanja cevi na ulicama u ovom naselju, i to uglavnom u zimskim danima. Sem toga, i obline padavine predstavljaju veliki problem jer ne postoji kišna kanalizacija.

Kako vlasnici stanova sami nisu mogli da utvrde gde je kvar, angažovali su privatnu ekipu čija je intervencija sprečila veću havariju. Voda je prema rečima stanara, vrlo brzo nakon pucanja cevi prodrla u unutrašnjost zgrade i došla do lifta.

- Garaža je bila u potpunosti poplavljena i samo smo u gumenim čizmama mogli da uđemo unutra i da izvezemo vozila - objašnjava za "Novosti" Marko Mladenović iz Udruženja "Moje naselje". - Sada kada su došle ekipe koje smo sami angažovali da otklone kvar, situacija je bolja ali nam predstoji veliko čišćenje i ogromni troškovi.

Iza vode je ostalo blato, pa će svi podovi koji su bili poplavljeni morati prvo da se očiste, a potom i dezinfikuju. Stanari ne mogu da poveruju da zgrada koja je legalno građena i sa upotrebnom dozvolom kao projekat Građevinske direkcije nema legalan priključak za vodu.

- Kada smo kupovali stanove to nismo znali, jer je zgrada dobila upotrebnu dozvolu i legalizovana je - objašnjava naš sagovornik.

- Nedavno smo saznali da nedostaje 700 metara cevi da bi se priključila na mrežu, a mi sve vreme uredno plaćamo račune.

Foto privatna arhiva


Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" juče nismo dobili odgovore na pitanja šta je uzrok pucanja cevi, kao i zašto ovaj objekat ne spada pod njihovu nadležnost iako, kako stanari tvrde, uredno izmiruju sve obaveze prema ovom preduzeću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju