NA JAVNOM UVIDU: Detaljan plan regulacije sektora za Unutrašnji magistralni prsten

S. B. M.

14. 12. 2020. u 15:41

POSLE 15 godina, Plan detaljne regulacije za Unutrašnji magistralni prsten (UMP), buduću saobraćajnicu koja bi trebalo da rastereti saobraćaj u gradu, na delu od Partizanovog stadiona do Šumica, konačno je na javnom uvidu.

НА ЈАВНОМ УВИДУ: Детаљан план регулације сектора за Унутрашњи магистрални прстен

Foto: Milena Andjela

Ovaj dokument na javnom uvidu je od juče u zgradi Gradske uprave. Stanovnici Savskog venca i Voždovca, kroz čije parcele bi trebalo da prođe UMP, sa planom mogu da se upoznaju do 20 januara, dok će se javna sednica održati u martu.

Ovim Planom razrađuje se III sektor UMP-a od od tunela u Ulici Dr Milutina Ivkovića do čvora "Šumice", koji osim čvora obuhvata i blok između Bulevara oslobođenja, trase UMP-a i ulica Dinarske i Zvečanske, deo bloka između Bulevara oslobođenja i Ulice Vojvode Stepe, uz čvor "Autokomanda", deo između trase UMP-a i ulica Vojvode Stepe i Triše Kaclerovića, blokove između trase UMP-a, Autoputa, planiranog čvora "Šumice", ulica Zaplanjske, Mokroluške, Vojvode Đurovića, Vojvode Skopljanca, Ljube Nedića i Kumodraške, kao i blokove između planiranog čvora "Šumice", Autoputa i ulica Miška Jovanovića (Nova Kumodraška), Ustanička i Ibrahima Babovića. Ukupna površina plana je 42 hektara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)