PUT PAO U AMBIS, ĆATE SE PREPIRU: Žitelji Ledina pet godina mole za sanaciju, Opština će popraviti ulicu samo ako Grad dodeli pare

S. B. M.

14. 12. 2020. u 07:25

VELIKI odron u Ulici Konstantina Danila u Ledinama niko ne sanira već pet godina. Uprkos prijavama, molbama i dopisima žitelja ovog dela Novog Beograda, za krater na putu ne haju ni Grad ni opština.

ПУТ ПАО У АМБИС, ЋАТЕ СЕ ПРЕПИРУ: Житељи Ледина пет година моле за санацију, Општина ће поправити улицу само ако Град додели паре

Kamioni i neka teža vozila ovuda ne smeju ni da prođu / Foto privatna arhiva

Problem je u tome što iz "Puteva Beograda" tvrde da je to nekategorisani put i da je nadležna opština, a GO Novi Beograd tvrdi da je to javna saobraćajnica.

Sve je počelo 2015. kada je jedan od stanara ulice kopao zemlju u svom dvorištu, tik do asfaltiranog puta. Put se zbog toga urušio, pa rupa široka dva i duboka oko dva metra godinama stoji tako, loše obeležena.

- Komšija zbog čijeg se kopanja ulica urušila, platio je kaznu po našoj prijavi i sve što je trebalo uz to `- priča za "Novosti" Božidar Dobrota sa Ledina. - Ipak, nadležni i dalje nisu u stanju da reše problem. Svake godine pišemo dopise u nadi da će neko napokon odreagovati. Još 2018. je Sekretarijat za inspekcijske poslove doneo rešenje kojim se GO Novi Beograd obavezuje da sanira nastali odron. Ali je opština uložila žalbu jer navodno to nije nekategorisani put. I dok oni rešavaju čija je ulica, odnosno u čijoj nadležnosti, mi pet godina ovuda vozilima jedva prolazimo. Kamioni ili neka teža vozila ne smeju ni da prođu. U ulici živi dvadeset porodica, ima male dece, starih. Potreban nam je put i zbog prolaska Hitne pomoći, vatrogasaca. Ako se dogodi požar, oni ovuda ne mogu ni da prođu svojim vozilom.

Iz JP "Putevi Beograda", koji su nadležni za organizovanje i obavljanje stručnih poslova na izgradnji, rekonstrukciji, održavanju i zaštiti javnih puteva grada Beograda kažu:

- Za vreme od kada postoji JP "Putevi Beograda", nije nam upućen bilo kakav zahtev za rešavanje problema u Ulici Konstantina Danila. Ova saobraćajnica se vodi kao nekategorisani put, te je njeno održavanje u nadležnosti gradske opštine - kažu u "Putevima Beograda".

Kamioni i neka teža vozila ovuda ne smeju ni da prođu / Foto privatna arhiva

Iz GO Novi Beograd, stiže drugačiji odgovor:

- Povodom pomenutog problema u Ulici Konstantina Danila kod broja 25, još je sporno da li je reč o javnoj saobraćajnici ili nekategorisanom putu. Ako on bude bio okarakterisan kao nekategorisani put, za čije održavanje jesu nadležne gradske opštine, opština Novi Beograd će ga bez problema sanirati. I to već onog momenta kada nam Grad izvrši transfer novca iz budžeta koji je predviđen za tu namenu. Pošto nam je Grad Beograd uzeo sav novac koji je mogao, i ponovo nam odredio sramno mali budžet, dok nam ne uplate namenski novac za to, opština neće imati od čega da sanira.

ULICA I NA "GUGLU"

ZANIMLjIVO je i to da se ovaj odron vidi i na "gugl" mapama, uz pomoć "strit vju" opcije. Vozilo "Gugla" prošlo je ovuda maja 2015. i zabeležilo odron u ulici kod broja 25.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista